Erdoğan ilk kez böyle net konuştu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, ''Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli.Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım ta

Erdoğan ilk kez böyle net konuştu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, ''Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli.

Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım tavır ortadadır, bellidir'' dedi.

Güney Kore'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin soru üzerine, ''Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli. Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok.

Bir yazı geldiği zaman, tabii bu konuda Başbakan'ın iznine tabi olduğu açık, ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım tavır ortadadır, bellidir. Bundan sonra nasıl bir süreç oluşuyor, o ayrı bir mesele'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''İran ile batı arasında ara buluculuğun söz konusu olup olmayacağına'' ilişkin sorusuna karşılık da şunları söyledi:

''Bu zaten gündemimizde, şu anda da zaten İran, özellikle İstanbul'da böyle bir zirvenin yapılmasını o da kabul ediyor. Onun da bize böyle bir teklifi olmuştu. Bizim ara buluculuk noktasındaki teklifimiz zaten kendilerine daha önceden yapıldı. Ama nihai kararı burada yine taraflar verecektir. Eğer Türkiye'yi ara bulucu olarak kabul ederler veya İstanbul'da böyle bir zirveyi gerçekleştirmeyi arzu ederlerse biz buna hazırız.''

Terörle mücadele konusundaki soru üzerine de Başbakan Erdoğan, kendisinin daha önce bu konuda bir açıklama yaptığını ve bu açıklamanın, hükümetin ana ilkesi ve ana stratejisi olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu açıklama nedir; Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Tabii ki terör örgütü ile kalkıp bizler siyasi irade olarak herhangi bir masada görüşme asla ve kat'a yapmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları diyeceğim artık, çünkü o da biliyorsunuz... Onlarla bugüne kadar arkadaşlarımın görüşmeleri olmuştur. Bundan sonra da onlarla biz yine görüşme yaparız, ama dürüst davrandıkları sürece. Eğer onlar da dürüst davranmazsa onlarla da görüşecek değiliz. Çünkü bizim derdimiz çözümdür. Kendi iradeleri yoksa, kendi iradelerini kullanamıyorlarsa, kendi adlarına konuşmuyorlar da İmralı'nın veyahut Kandil'in ağzıyla konuşuyorlarsa gün gele artık onlarla da bunları konuşamaz duruma geliriz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset