Erdoğan, Gezen davasını kaybetti!

Erdoğan, siyasilere ve gazetecilere açtiğı 17 davayı geri çekti. Ancak sanatçı Müjdat Gezen hakkında açtığı davada geri adım atmadı.Bir televizyon kanalındaki sözleri ve kendisine ait bir internet sayfasında AK Parti'ye oy verenleri "aptal" olmakla itham

Erdoğan, Gezen davasını kaybetti!

Erdoğan, siyasilere ve gazetecilere açtiğı 17 davayı geri çekti. Ancak sanatçı Müjdat Gezen hakkında açtığı davada geri adım atmadı.

Bir televizyon kanalındaki sözleri ve kendisine ait bir internet sayfasında AK Parti'ye oy verenleri "aptal" olmakla itham ettiği iddia edilen yazısı nedeniyle Müjdat Gezen'e açılan dava reddedildi.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaya Başbakan Erdoğan'ın ve Müzjdat Gezen'in avukatları katıldı.

AK PARTİ SEÇMENİNE APTAL DEDİ
Başbakan Erdoğan'ın avukatı, Gezen'in sözlerinin AK Parti'ye oy verenlere aptal ifadesi kullandığını ileri sürdü.Aziz Nesin kriterlerini kullanarak insanlara aptal dediğini ifade eden Başbakan Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu,bu sözlerin dolayısıyla hakaret olduğunu iddia etti.

SUÇ DEĞİLDİR
Müjdat Gezen'in avukatı ise 'Aziz Nesin bu sözlerinden dolayı beraat etmişti, ileri demokrasi de Aziz Nesin'e atıfta bulunmak suç değildir' dedi.

Bu beyanların ardından hakim davanın reddine karar verdi.

GEZEN NE DEMİŞTİ
Gezen, "Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi" diyerek, Nesin'in "Türk halkının yüzde 60'ı aptal" sözünü hatırlatmıştı.

Erdoğan, Müjdat Gezen'den 50 bin TL istiyor. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başbakanımız'm bu tavrı aslında temiz bir sayfa açmaktır" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise davaları geri çekmenin bir önemi olmadığını belirtti. Tekin, "Başbakan önce Aleviler'den özür dilesin" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler