Erdoğan Fire Vermek İstemiyor

AK Parti'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylaması öncesinde hareketlilik yaşanıyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oylamadan önce AK Partili tüm milletvekillerini Parti Genel Merkezi'nde bir araya getirecek.Cumhurbaşkanı adayı Abdulla

Erdoğan Fire Vermek İstemiyor

AK Parti'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylaması öncesinde hareketlilik yaşanıyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oylamadan önce AK Partili tüm milletvekillerini Parti Genel Merkezi'nde bir araya getirecek.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'e verilecek oylarda AK Parti içinde "fire" görüntüsü istemediği mesajını verecek olan Erdoğan, vekillere, "Nasıl olsa üçüncü turda seçilir diye rahat davranmayın" diyecek.

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıya, Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katılacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin yapılacak oylama için vekillere şu uyarılarda bulunulacak:

* Oylamaya 340 milletvekilinin tamamı katılsın.

* Olağanüstü bir durum dışında mazeret kabul etmiyoruz.

* Turların hepsinde, AK Parti olarak birlik ve beraberlik görüntüsü vermeliyiz.

* Milletvekillerin hiçbiri Ankara dışına çıkmasın.

* Sayın Gül ilk turda seçilemezse, diğer turlarda da 340 vekil eksiksiz Genel Kurul Salonu'nda bulunsun.

* İlk 2 turda 367 bulunamayabilir. "Nasıl olsa 3. turda seçilecek" düşüncesiyle ilk 2 oylamaya katılmama gibi bir davranış içine girilmesin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset