Erdoğan'dan flaş açıklamalar! Yeni askerlik sistemi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çok konuda açıklamalarda bulundu

Erdoğan'dan flaş açıklamalar! Yeni askerlik sistemi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında yeni askerlik sistemiyle ilgili, '3-6-9-12 gibi bir sistemin üzerinde duruluyor. Ama nihai nokta konulmadı. Bana özet olarak verdikleri bilgilere göre halkımızı rahatlatacak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu açıklarız' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

Özellikle teşekkür ediyorum. Böyle manifestoyu açıkladıktan sonra ilk toplantıyı TRT ortak yayınında yapmak bizi ayrıca mutlu etti. Tarihi Çengelköy Çınaraltı Çay Bahçesi'nde vatandaşlarla 1,5 saat dertleştik, sohbet ettik, çaylarını içtik onlar da bizim çaylarımızı içtiler.

Çenkelköy'ün 15 Temmuz darbe girişiminde özel bir manası var. Kuleli bir tarafta bir tarafta merkez bir tarafta köprü bu bakımdan unutulur bir yer değil. 

''PUTİN İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ''

Sayın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 14 Şubat'ta Soçi'de bir araya geleceğiz.

2040'a kadar İstanbul'un ciddi manada bir su sıkıntısı olmayacak.

Demokrasi yerelde başlar. Eğer bir siyasi hareket ben bir demokrasi mücadelesi veriyorum diyorsa önce yerel politikayı başarması lazım. Yerel politikayı başaramayanın geneli başarması mümkün değil.

YATAY MİMARİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Önce bir defa az önce de ifade ettiğim gibi belediyecilik işi gönül işi. Biz şunu bileceğiz, insanoğlu topraktan uzak olmamalı, toprağa yakın olmalı. Şu anda 50, 60, 70 kat mimari bizim medeniyet kültürümüze dair bir mimari değildir.

Dikey mimaride oturanlar birbirini tanımaz. Ama ben doğduğum büyüdüğüm mahallede bizim komşularımız bizi bırakın tanımayı, onlar biz kirlendiğimiz zaman alır yıkarlardı. O günleri özlüyoruz, o yüzden yatay mimadri diyorum. Bu muhabbet kayboldu."

"TOKİ ile yatay mimari çalışmalara başladık. Zemin artı 4 veya zemin artı 5 olmalı. Arazi imkan veriyorsa daha da düşürmemiz lazım.

İBB'yi 2,5 milyar dolar borçla devraldım ama devrederken tüm yatırımları yapmanın yanında 1 milyar 250 milyon dolarla, borç olarak devrettim.

O gecenin katılımcıları AK Parti tabanıyla ve MHP tabanıdır.

CHP'nin, HDP ile azami müştereği olabilir ama ne İYİ Parti'yle ne Saadet'le böyle bir birlikteliğinin olabileceğine ben ihtimal vermiyorum. Ama çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir.

CUMHUR İTTİFAKI

Temennim ve duam odur ki inşallah pazara kadar olmaz, mezara kadar olur.

HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler söylüyorlar.

MÜNBİÇ KONUSU

Türkiye'nin kuzey Suriye politikası, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve bu noktada siyasi birliğini esas alıyor. Yani biz Suriye halkının dağılıp parçalanmasından yana değiliz.

Münbiç'te şu anda diyoruz ki biz bunun etrafında gerek Rusya gerekse biz buradaki devriye olayını bir çözüme kavuşturalım. Şu anda burada böyle bir adım atıldı.

Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür şeylerinde İstiklal Marşı'nı okumak zillet midir? O şereftir. O şeref de şerefli olanlara yakışır. CHP'nin bunlarla beraber olması zaten anlaşılır gibi değil. Hele hele İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iş tutması, o da tabi izahı mümkün değildir.

300 BİN CİVARINDA SURİYELİ TOPRAKLARINA DÖNDÜ

Heyetimiz Rusya'ya gitmişti, döndü. Bugün gerek heyetteki arkadaşlarla gerekse Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'la görüşme yaptık. Görüşmelerde şu anda olumlu bir gelişmenin olduğunu öğrendik. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeyle buradaki örgütler, burayı biran önce terk ederler ve buranın kendi asli sahipleri gelip topraklarına yerleşirler. Türkiye'den 300 bin civarında Suriyeli topraklarına döndü. Buralar boşalınca buraların halkı da topraklarına dönecek. Biz şimdi atılacak adımla da bunun planlamasını yapacağız.

Terör örgütleri, baktılar ki olacak gibi değil Afrin'den çıkma kararı aldılar. Eğer biz dik durmasaydık, orada biz o operasyonları sağlam yapmasaydık, o zaman bu terör örgütleri oradan Akdeniz'e ineceklerdi.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ

FBI'ın çalışmalarının neticesinde buradan artık bir karar çıkması sağlanabilir.

Bulundukları ülkelerde hükümeti düşürebilecek duruma hale gelmişler. Neyle? Para, para... Soros neyle anılıyor? Parasıyla anılıyor, adam parasıyla ülkelerde darbe yapıyor.

''DAHA YAPILACAK ÇOK OPERASYON VAR''

Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde var, devletin çeşitli kurumlarında var, polisimizde, askerimizde, her yerde var. Onun için kolay değil. Bu, adeta metastaz yapmış, bütün bünyeyi sarmış.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

Biz her zaman onların yanında olacağız, Suriye halkının. Fırat'ın doğusunda Sayın Trump'un biz çekileceğiz, çekiliyoruz sözü var. Temenni ederim ki bunu kısa bir zaman içerisinde de hallederler. Çünkü biz tehdit altında yaşamak istemiyoruz. Onun için de tehdidin emaresini gördüğümüz anda zaten her türlü hazırlığımız bizim var, gereği neyse bunu yaparız.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir.

GÜVENLİ BÖLGE KONUSU

Tampon bölge dediğimiz burayı, Türkiye'ye teslim edeceksiniz. Buranın güvenliğini her şeyini biz o zaman zaten sağlarız.

YENİ ASKERLİK SİSTEMi

Şu anda nihai bir noktayı henüz Savunma Bakanlığımız koymadı. 3-6-9-12 gibi bir sistemin üzerinde duruluyor. Ama nihai nokta konulmadı. Bana özet olarak verdikleri bilgilere göre halkımızı rahatlatacak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu açıklarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset