Erdoğan Boşnakça şiir okudu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'nın kuruluşunun 550. yıldönümü için katıldığı törende okuduğu Boşnakça şiirle alkış aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'nın kuruluşunun 550. yıldönümüde, şehrin kurucusu İsa Bey İshakoviç adına verile

Erdoğan Boşnakça şiir okudu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'nın kuruluşunun 550. yıldönümü için katıldığı törende okuduğu Boşnakça şiirle alkış aldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'nın kuruluşunun 550. yıldönümüde, şehrin kurucusu İsa Bey İshakoviç adına verilen ödülü aldı. Erdoğan'ın törende okuduğu bir dize salondakileri duygulandırdı.
 
"SARAYBOSNA SARAYBOSNA'DIR"
Milli Tiyatro binasında düzenlenen ödül töreninde teşekkür konuşması yapan Başbakan Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'in komutanı İsa Bey, sonrasında şehre hizmet eden Gazi Hüsrev Bey ve Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle andı.
 
Saraybosna dünyanın tüm şehirleri arasında farklı bir konuma ve ruha sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, hem Arap dünyasının hem Avrupa'nın şehirlerine benzediğini, Türk şehirlerden ruh ve iz taşıdığını ifade etti. Erdoğan, "Ancak tüm şehirlerden taşıdığı izlerin ötesinde Saraybosna Saraybosna'dır." dedi.
 
Tarih boyunca çok misafir ağırlayan Saraybosna'nın onları kendisine aşık etmek suretiyle şekillendirdiğini ifade eden Erdoğan, "Yakın tarihte yaşadığı büyük acılara rağmen bugün de Saraybosna dünya üzerinde kardeşliğin, dostluğun, bir arada barış içinde yaşama kültürünün örnek şehirlerinden biridir." diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Saraybosna'daki dostluk ve kardeşliği bozup tüm Bosna-Hersek'te ve Balkanlar'da yangın çıkartmak isteyenlerin kendi yaktıkları ateşte yanıp kül olduklarını ama Saraybosna'yı yakamadıklarını vurguladı.
 
Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek'in gelişme ve kalkınması için ülke içerisinde istikrar ve güvenin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin elinden gelen desteği vermeye devam edeceği sözünü verdi.
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını bitirirken okudğu Dino Merlin'e ait Boşnakça şiir ise davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Erdoğan, ''Türkiye Bosna Hersek kardeşliğini olduğu kadar, Saraybosna''nın ruhunu da en iyi şekilde yansıtan, sevgili Dino Merlin'in şu dizelerini sizlerle paylaşmak istiyorum; Sarayevo, güzel şehir, sensiz bile, seninleyim. Utebisuikad nisu tivoyi sinovi ve seninleyim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset