Erdoğan Bayraktar neler söyledi!

Eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon 2. Sıra milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, Radyohaber61’de "Siyaset Gündemi" programına katılarak Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar’ın sorularını yanıtladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon için n

Erdoğan Bayraktar neler söyledi!

Eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon 2. Sıra milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, Radyohaber61’de "Siyaset Gündemi" programına katılarak Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar’ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon için neden sizi seçmiştir?

Trabzon şehri son yıllarda oldukça çok gelişen bir il oldu. Her geçen gün daha iyisini yapmak için de herkes elinden geleni yapmaya devam edecek. Daha önceden de olduğu gibi bu yıl da adaylık için başvuruda bulunduk. Hem İstanbul hem de Trabzon için başvuru yaptım. Sonrasında Başbakanımız Trabzon’da beni temayüle soktu. Temayüle katılamamama rağmen burada 2. Sırada çıkmam beni çok mutlu etti. Temayül yoklamasına da çalışmalardan ötürü katılamadım. Bunun yanı sıra TOKİ’de yaptığımız işlerle başarı için elimizden geleni yaptık. Sanırım sayın Başbakanımız bunu da göz önünde bulundurdu. Bizde Trabzon için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.

Trabzon’a ilk geldiğinizde gözünüze çarpan ve şunu hemen yapmalıyım dediğiniz bir şey var mı?

Trabzon’da en büyük sorun işsizliktir. İlk önce bu sorunu çözmeliyiz. Bu sorunu çözmek için de iş alanlarını geliştirmemiz gerekir. En çok nerede açık var onu bulmalıyız. Zaten bu sorun çözülünce işin % 75’i tamamlanmış demektir. Zaten Trabzon’a bulduğu her fırsatta gelen bir insanım. Bu nedenle Trabzon’un sokaklarını, caddelerini, köylerini, yollarını… çok iyi bilen bir insanım. Trabzon’a çok yatırımlar yapıldı ama bu yeterli değil. Her zaman daha iyisi için uğraşacağız. Bizim öncelikli projemiz Trabzonsporluların göz bebeği olan Akyazı Projesidir. Öncelikle yapım aşamasında olan projelerimizi tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Trabzon’a elimde şu projelerle geldim dediğiniz neler var?

Bizim en büyük projemiz Akyazı Projesidir. Bunun yanı sıra duble yollar yapacağız, ta Antalya’ya kadar. 2. Tanjant yolu projesi ile zaten Trabzon trafiğinde mükemmel bir rahatlama olacaktır. Sümela Ayine açıldı, Trabzon’a turist aktı. Şimdi bu turisti burada tutmanın yollarını aramalıyız. Onlara yaylalarımızı da göstermeliyiz. Bu nedenle yaylalarımızı nasıl değerlendiririz bunun düşüncesi içerisinde olacağız. Yaylalar master planları da bu konuda çok önemli. Tabi her şeyden önemlisi eğitim. 2. Vakıf üniversitesi de geliyor ama Trabzon’a bir devlet üniversitesi şarttır. Bunun için tüm çabamızı sarf edeceğiz.

Akyazı Projesinin dolgu işlemi başladı ancak Mimarlar Odasının açtığı bir dava ile durdurulması talep edildi. Son durum nedir?

2.Sayfada...

 

Akyazı Projesi gerçekten Trabzon’a acilen lazım olan bir projedir. Biz proje için dolum çalışmalarını başlattık. Statların şehrin içerisinde olması çok ilkeldir artık. Böyle projeler için Akyazı çok iyi bir yerdi. Biz aylarca Akyazı’da çalışmalar yaptık. Ölçtük biçtik, olur mu olmaz mı diye raporlar hazırlandı. Akyazı için yasa çıktı. Bunları göz önüne alarak biz Akyazı’yı seçtik. Trabzon’un hak ettiği bir projedir Akyazı. Denizi doldurma işlemi bir topluma saçma gelebilir ama bugün dünyanın her yerini araştırın. İnsanlar denizi doldurarak ada bile yapıyor. Mimarlar Odası dava açmış. Olabilir, yapacak bir şey yok. İnsanlar İstanbul 1. Köprü yapılırken de itiraz etmişti, 2. Köprüyü de itiraz etti, şimdi 3. Köprüye de itiraz ediyorlar. Mutlaka yapılanları herkes kabul edecek diye bir şey yok. Akyazı’da çalışmaların bir kısmı devam ediyor. Bizim için bir mola oldu. En kısa zamanda sorunları halledip kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü Trabzon’un bu projeye ihtiyacı var. Ayrıca Akyazı projesi ile ilgilenen bir Alman firması da var. Bir değerlendirme yapıp bu yaz mevsiminde ihaleyi yapacağız. 1,5 yılda da tamamlanmasını bekliyoruz.

Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına hazırlanan bir Trabzon var. Sizce Trabzon’daki çalışmalar yeterli mi? Trabzon hazır mı?

Trabzon’a olimpiyatlar için çok önemli yapılar yapıldı. İnsan gördükçe gözü gönlü açılıyor. Bu nedenle Trabzon’un olimpiyatlara hazır olduğuna inanıyorum. Temmuz ayına kadar eksiklerinde giderilip 23 Temmuz’da Trabzon yüzünün akıyla 49 ülkeden gelen katılımcıları ağırlayacaktır.

Son günlerde Trabzon’da en çok konuşulan konulardan biri Demiryolu projesi, bununla ilgili düşünceleriniz neler?

Demiryolu şarttır. Demiryolu projesi çok büyük ve kapsamlı bir proje, bu nedenle süre uzayabilir. En asgariye indirmek için uğraşacağız. Milletvekilliği süresinde yapıp yetiştiremeyebiliriz ama 2023’e kadar Trabzon demiryoluna kavuşmuş olacaktır. Vekilliğimiz süresince tamamlayamasak da mutlaka belli bir yol almış olacağız.

Ayrıca Trabzon havalimanına 2. Pist yapımı da kısa sürede halledilecek. Ve Trabzon limanı lojistik liman haline getirilecek. Bunlar Trabzon’u kalkındıracak projelerdir.

İstanbul’da Trabzonlu işadamları ile bir araya geldik. Onlar Trabzon’a yatırım yapmaya dünden razı. Bir çoğundan söz aldım. Trabzon’a yatırım yapacaklar. Hatta bazıları ortak yatırım yapmayı planladıklarını da söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olunca Belde belediyesi çalışanları ne olacak?

Kimse kimseyi kapıya atacak değildir. Elbette alanlara göre değerlendirilmeler yapılacak. İşsiz kalacaklar diye bir şey söz konusu değildir.

-GALATASARAY KONUSU-

Galatasaray'la ilgili açıklamalar için 3. sayfaya geçiniz...

 

Trabzonlular da Galatasaraylılar da bana biraz kızgın. Ama kimse kızmasın. Benim 7 ceddim Trabzonsporludur. Trabzonspor kurulduğunda ben delikanlıydım. O dönemleri çok iyi hatırlıyorum. Ayrıca 6 şampiyonluğu da coşkuyla yaşadım. Evet Galatasaray'ı da seviyorum. Ama bu demek değildir ki ben Galatasaraylıyım. Hiç bir zaman Galatasaray'ı alıp da Trabzonspor'un önüne ya da yanına koymadım, koymamda. Bu yıl da inşallah Trabzonspor'umuz şampiyon olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset