Erdoğan Bayraktar muhtarlarla

AK Parti’den İstanbul’dan milletvekili adayı gösterilen Of eski Belediye Başkanı Oktay Saral, AK Parti Of İlçe Başkanı Fazlı Çapoğlu, Of Belediye Başkanı Murat Saral’ın da katıldığı yemekte konuşan Bayraktar, Türkiye’de Atatürk’ten sonra Menderes ve Özal

Erdoğan Bayraktar muhtarlarla

AK Parti’den İstanbul’dan milletvekili adayı gösterilen Of eski Belediye Başkanı Oktay Saral, AK Parti Of İlçe Başkanı Fazlı Çapoğlu, Of Belediye Başkanı Murat Saral’ın da katıldığı yemekte konuşan Bayraktar, Türkiye’de Atatürk’ten sonra Menderes ve Özal döneminde istikrarın yakaladığını belirterek, ‘’İstikrar dönemlerinde Türkiye kalkınmıştır. 89 yılda Türkiye’de 60 hükümet kuruldu. Hükümetlerin ömrü 1,5 yıl oluyordu. Bu ne oluyor, istikrarsızlığı getiriyor, bütçe açıklarını getiriyor, dış borcu artırıyor, IMF olan borç artıyor, kalkınma hızını düşürüyor. Şimdi bu geçmiş dönemlere baktığımız zaman 2001 yılında Dünyada kriz yoktu, Türkiye’de kriz oldu. Ve o dönemde Türkiye’de 18 banka battı’’ dedi.

Bayraktar, o günleri şu cümlelerle anlattı:

‘’Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, karar alınamıyordu, Türk parası pul olmuştu, Türk insanı yurt dışında boynu büküktü. Hazinede para 17 milyar dolara kadar düşmüştü. IMF’ye yalvarıyorduk ‘bize para ver de borcumuzu erteleyelim. Memurların parasını ödeyelim’. Şimdi ise AK Parti hükümeti ile istikrar dönemindeyiz. Seçime gidiyoruz, bütçe fazla veriyor, bu Maliye Bakanı’nın başarısı değil, bu istikrarın başarısı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı. İstikrar niye önemli? Samsun-Sarp yolu örneğini vereyim. 16-17 seneden 12 bakan değiştirdi. Üçte birini bitiremediler, AK Parti hükümeti döneminde üçte ikisine yakın kısmı 6 yılda bitirildi ne kadar parayla daha önce üçte birine harcanan parayla üçte ikisi yapıldı.’’

‘’Oflu kardeşiniz olarak ben TOKİ’de yaptıklarımla başınız öne eğdirmedim” diyen Erdoğan Bayraktar “Trabzon olarak Türkiye’nin en önemli vilayeti olarak Türkiye’nin amiral gemisi olarak, bu kalkınmaya gelişmeye katkı vermeliyiz, Trabzon insanı Türkiye’nin çimentosudur. Boşuna bize her yer Trabzon denilmiyor’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset