Erdoğan Bayraktar konuştu

 Kentsel dönüşümde akıllı binalara öncelik verileceğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceği düşünüldüğünde sadece akıllı binalardan yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf ede

Erdoğan Bayraktar konuştu

 

Kentsel dönüşümde akıllı binalara öncelik verileceğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceği düşünüldüğünde sadece akıllı binalardan yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edebiliriz" dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte yeşil ve akıllı binaların inşa edileceğini ve bu yeni sistemle yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edileceğini söyledi. 

 

İhlas fuarcılık tarafından düzenlenen 5. Uluslararası güneş enerjisi ve teknolojileri fuarı solarex'in açılışında konuşan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceğini belirterek, "Bu çok ciddi bir rakam. Bu rakamın yarısını binalar tüketiyor. Kentsel dönüşümle birlikte binalarımızı güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerjiden yararlanan, atık suyunu değerlendiren sistemlerle inşa edeceğiz” dedi. 

 

Bakan Bayraktar şunları söyledi:

 

"Enerji, insan hayatı için, gelişen dünya için en önemli ihtiyaç. Nasıl ki yaşayabilmemiz için damarlarımızda kan dolaşıyorsa; teknoloji ilerledikçe, refah arttıkça enerjiye olan ihtiyacımız artıyor. Artık dünya, fosil esaslı yakıt tüketmekten kaçınmaya başladı. Çünkü bu yakıtlar, hem tükenmekle yüz yüze, hem de doğaya karbondioksit salıp iklim değişikliğine ve ciddi kirliliklere sebep oluyor. Bu yüzden, artık güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji konusunda çalışmaktadır"

 

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümde valiliklerin koordinesinde belediyelerin ön planda olacağını, hak sahipleriyle anlaşan ve arazisini hazırlayan belediyelerde dönüşümün başlanacağını dile getirdi. Bakan Bayraktar, ayrıca düzenlenen fuarın sektörün gelişimine büyük katkısı olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset