Erdoğan Baydemir'e çattı!

Hükümet üyeleriyle Diyarbakır'a çıkarma yapan Başbakan Erdoğan, demokrasiye ve bölgedeki yatırımlara dikkat çekti. DTP'nin boykotu ve gösterileri altında şehre gelen Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dil kullanmadı. Kardeşlik çağrısı yapan Erdoğan terö

Erdoğan Baydemir'e çattı!
Hükümet üyeleriyle Diyarbakır'a çıkarma yapan Başbakan Erdoğan, demokrasiye ve bölgedeki yatırımlara dikkat çekti. DTP'nin boykotu ve gösterileri altında şehre gelen Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dil kullanmadı.

Kardeşlik çağrısı yapan Erdoğan terörle mücadelede siyasi boyuta da değindi, ancak ayrıntı vermedi. Yerel seçimdeki en büyük rakibi Osman Baydemir'i çöpleri toplamadığı için halka şikayet etti.

Dicle Üniversitesi'nin eğitim yılı açılışı ve Yanık Tedavi Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

SADECE ASKERİ YÖNTEMLE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Terörün istismar ettiği şartları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Terörle mücadele sadece askeri yöntemlerden geçmiyor. Meselenin sadece askeri değil, siyasi, ekonomik ve kültürel boyutlarının olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bunu Diyarbakır'a 2005'te geldiğimde de söyledim. Terörün halkımıza verdiği zararları hafifletmenin çabaları içerisinde oluyoruz.

Evini kaybeden köyünü terkedene, hayvan hayvanları telef olan 600 trilyon ödeme yaptık

Terör örgütü kan dökerek bölge halkını sindirmeye çalışıyor. Terör örgütünün son dönemde eylemlerini sıklaştırmasına neden olan en temel etken budur.

Ekonomi ile demokrasiyi birlikte götüreceksiniz. Biri ileri biri geri olmaz. Türkiye özgürleştikçe terör örgütünün paniği artıyor


Uyuşturucu kaçakçılığı, terör taşeronluğu yapan bir örgütün benim Kürt kökenli vatandaşlarımın sözcüsü olması asla sözkonusu değil

Mezralara kadar su götürüyoruz yol yapıyoruz. Yoksulluğu kabul etmiyoruz dedik. 232 milyon YTL'lik sosyal yardımlar yaptık.

ÜŞÜYEN ÇOCUĞUN ELİNİ TUTMUŞLAR MI

Bunlar bir üşüyen çocuğu elini tutmamışlar ki evinde aşı olmayanları ziyaret etmemişler miki. Efendim "Siz milleti dilenciliğe alıştırıyorsunuz" diyorlar. Başının çaresine bak diye bilir miyiz?

Göreve geldiğimizde 17 milyon yoksul vatandaşımız hamdolsun 13 milyona indi. TOKİ aracılığıyla tam 5834 konutu inşa ettik ve hak sahiplerine teslim ettik. Diyarbakır'da tarıma verdiğimiz destek 6 yıl içinde 1 katrilyon.

BAYDEMİR'E ÇATTI

Allah aşkına havaalanından gelirken şu yolların halini gördüm. Acaba bu Diyarbakır'ı yönetenlerin çöp arabaları yok mu? Bu yakışıyor mu? İşte halkım gereken dersi vermeli. Medeniyet dediğimiz şey temizliktir, sudur, sevgidir, saygıdır.

Tabi ki Diyarbakır'da bundan rahatsız olan, konut inşaatında sorun çıkaranlar var. Çünkü en büyük istismar araçlarını kaybediyorlar

Ocak'tan itibaren TRT Kürtçe yayına da başlıyor. İlk etapta 12 saat olarak planladığımız yayınları kısa sürede daha da arttırabiliriz

Etnik kökeni ne olursa olsun. Hepsi bu ülkenin ortak zenginliğidir. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Bizler birlik beraberlik içinde aynı sofraya oturduk. Gerektiğinde düşmana karşı tek vücut olduk.

Çanakkkale şehitliğinde İstanbullu'yu Diyarbakırlıyı da görürsünüz. Bunu bozmaya çalışanlar gereken cevabı milletten alacaktır.

Özgürlükler noktasında yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yok. İnşallah kriz bizi teğet geçecek. Duble yollarda 9 bin kilimotre ilave yaptık.

Marmaray projesi 1860'lı yılın hayaliydi. Şimdi proje uygulamaya geçildi. 11 tüp birbirine bağlandı. 2012'de trenle geçeceğiz. Halkalı Gebze trenle 105 dakikaya inecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset