Erdoğan adaylarını açıklayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 4,5 saat boyunca yerel seçimlerde gösterilecek adayları görüştü. AKP'de bulunan 46 il için kamuoyu anketi, teşkilatta temayül yoklaması, yerel yönetimlerden sorumlu genel

Erdoğan adaylarını açıklayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 4,5 saat boyunca yerel seçimlerde gösterilecek adayları görüştü. AKP'de bulunan 46 il için kamuoyu anketi, teşkilatta temayül yoklaması, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığının çalışması ve milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda mevcut belediye başkanlarından hangileriyle yola devam edileceği çalışması yapıldı.

31 İLİN ADAYI AÇIKLANACAK
Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan bugün saat 13:00'da 31 ilin başkan adaylarını açıklayacak. Daha önce 46 ilde başkan adaylarının açıklanacağı yönünde bir açıklama yapılmasına rağmen, Erdoğan'ın bazı adaylar için son bir değerlendirme daha yapılmasını istediği, ayrıca bazı doğu illerinde alınan sonuçların olumsuz hava koşulları nedeniyle genel merkeze ulaştırılamadığı öğrenildi. Bu nedenle Erdoğan'ın bugün 31 ilin başkan adayını açıklaması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLER AÇIKLANMIYOR
MYK toplantısında beklenenin aksine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir karara varılmadı. Kurul üyesi Sadullah Ergin, toplantının ardından yaptığı açıklamada Ankara dahil diğer büyükşehir adaylarını görüşmediklerini söyledi. Ergin, söz konusu belediye başkanlarının belirlenmesi için önümüzdeki günlerde bir MYK toplantısı daha gerçekleştireceklerini belirtti.

16 BAŞKANLA YOLA DEVAM
Başbakan Erdoğan'ın bugün saat 13.00'te Altındağ Kapalı Spor Salonu'nda 16 belediye başkanıyla yola devam edileceğini açıklaması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman, Aksaray, Rize, Elazığ, Yozgat, Tekirdağ, Balıkesir ve Van bu iller arasında bulunuyor.

GÖKÇEK İÇİN BİR ANKET DAHA
Açıklanacak adaylar arasında en çok merak edileni ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Erdoğan, Gökçek'in yeniden aday gösterilip gösterilmemesi konusunda kararsızlığını koruyor. Bu nedenle yapılan temayül yoklaması ve yapılan anketlerin sonuçlarına göre karar veremeyen Erdoğan, Ankara için son bir anket daha yapılması talimatını verdi. AKP'nin Ankara adayının bu anketin de tamamlanmasının ardından diğer Büyükşehir belediyeleri ile birlikte açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler