Erdoğan açtığı davayı kazandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan toplam 13 bin lira manevi tazminat kazandı.BAYBURT VE GÜMÜŞHANE'DEKİ KONUŞMALARBaşbakan Erdoğan'ın, CHP'nin 3 Ağustos 2010'da Bayburt ve Gümüşhane'deki mitinglerinde hakk

Erdoğan açtığı davayı kazandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan toplam 13 bin lira manevi tazminat kazandı.

BAYBURT VE GÜMÜŞHANE'DEKİ KONUŞMALAR

Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin 3 Ağustos 2010'da Bayburt ve Gümüşhane'deki mitinglerinde hakkında kullandığı ifadeler üzerine Kılıçdaroğlu'na açtığı manevi tazminat davası Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu, Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ifade ederek, manevi tazminata hükmedilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı İlsu Çatak ise müvekkilinin konuşmalarının kişisel olmadığını, iktidara yönelik eleştiri niteliğinde olduğunu savunarak, ''Tazminatın yasal koşulları bulunmamaktadır. Başbakanın mal varlığına yönelik eleştiriler, sert eleştiri sınırları dahilindedir'' dedi.

Hakim Mustafa Çakmak, bu beyanların ardından, davanın kısmen kabulüyle Kılıçdaroğlu'nun, Bayburt ve Gümüşhane'deki her konuşması için 4'er bin lira olmak üzere, Başbakan Erdoğan'a toplam 8 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

''MALI GÖTÜRECEKSİNİZ, KUL HAKKI YİYECEKSİNİZ''

Kılıçdaroğlu, Bayburt ve Gümüşhane mitinglerinde, ''Bunlar fakir dediler, fukara dediler, garip dediler, guraba dediler, Allah dediler, peygamber dediler, bir köşeyi döndüler. Hepsi han hamam sahibi olmuş'', ''Öyle yırtık ayakkabıyla siyasete gireceksin, fakir fukara edebiyatı yapacaksın, sonra köşeyi döneceksin. Üsküdar'da etrafına çift duvar, bakın altını çiziyorum, bir duvar değil, çift duvarlarla örülü villalar yapacaksın, havuzun olacak, içindeki malzemeleri İtalya'dan getireceksin, yanında helikopter pistin olacak, sonra diyeceksin ki 'ben halktan birisiyim, ben garip, gurabayı düşünüyorum'. Peki o villalar ne?'', ''Malı götüreceksiniz, kul hakkı yiyeceksiniz, paranızı dolduracaksınız, siyasete yırtık ayakkabıyla girip sonra bir bakacaksınız Üsküdar'da beyefendi havuzlu villalarda oturuyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Erdoğan, avukatları aracılığıyla Kılıçdaroğlu aleyhine, kişilik haklarının çiğnendiği gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset