Erdoğan açıkladı

 Başbakan Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York’a gelişi öncesi, Washington Post gazetesiyle dış politikaya ilişkin uzun bir söyleşi gerçekleştirdi. "BUGÜN ÖYLE AMA YARIN DEĞİŞEBİLİR"Erdoğan, Türkiye’nin Rusya ve Çin’

Erdoğan açıkladı

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York’a gelişi öncesi, Washington Post gazetesiyle dış politikaya ilişkin uzun bir söyleşi gerçekleştirdi.
 
"BUGÜN ÖYLE AMA YARIN DEĞİŞEBİLİR"
Erdoğan, Türkiye’nin Rusya ve Çin’in BMGK’daki vetosu nedeniyle tampon bölge önerisinde ısrarcı olup olmayacağı konusunda “Hiçbir zaman bilemezsiniz. Bugün öyle ama yarın değişebilir” dedi. 
 
"ÜLKEMİZE YÖNELİK BİR SALDIRI OLURSA..."
Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda BM nezdinde meşruiyet arayacağını vurguladı. Bu durumda Türkiye’nin 90’larda Abdullah Öcalan krizindeki gibi güçlü ordusuyla Suriye’ye karşı tek taraflı bir rol üstlenmeye niyetli görünmediği konusundaki yoruma ise “Evet doğru. Eğer ülkemize yönelik bir saldırı olursa, gerekeni yaparız.
 
Ama bu durumun uluslararası bir boyutu var ve bu İslam dünyasını endişelendiren bir boyut. O yüzden Suriye konusunda BM ve Arap Birliği konuya dahil olmalı” dedi.
 
Erdoğan, “Muhalefetin her gün güçlendiğini görüyoruz. O yüzden rejim gidecek. Beşar politik olarak ölüdür. Elbette bunun bir hafta içinde mi, bir ay içinde mi ya da ne zaman olacağını söylemek güç” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset