Erdoğan 16 başkanı çizdi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, partisinin elinde bulunan 46 il belediye başkanını belirmemek için yaptığı mülakatlarda 16 belediye başkanıyla yola devam edilmemesi eğilimi ağırlık kazındı. Yalova, Giresun, Elazığ ve Mardin belediye başkanlarının durumu ise o

Erdoğan 16 başkanı çizdi
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, partisinin elinde bulunan 46 il belediye başkanını belirmemek için yaptığı mülakatlarda 16 belediye başkanıyla yola devam edilmemesi eğilimi ağırlık kazındı. Yalova, Giresun, Elazığ ve Mardin belediye başkanlarının durumu ise ortada. Bu dört ille ilgili son kararı Erdoğan verecek.

İŞTE O BAŞKANLAR
Dün partisinin genel merkezinde milletvekillerini dinlemeyi sürdüren Erdoğan, şu 16 başkanla ilgili olumsuz izlenim edindi: Malatya-Cemal Akın, Siirt-Mervan Gül, Kilis-Abdi Bulut, Bitlis-Cevat Özdemir, Osmaniye-Davut Çuhadar, Kars-Naif Alibeyoğlu, Bingöl-Hacı Ketenalp, Ağrı-Ekrem Aktaş, Afyon-Abdullah Kaptan, Kırşehir-Halim Çakır, Kütahya-Mustafa İça, Muş-Necmettin Dede, Isparta-Hasan Balaman, Kırıkkale-Veli Korkmaz, Çorum-Turan Atlamaz ve Aksaray-Nevzat Patla. Bu belediye başkanlarından Cemal Akın'a il milletvekillerinin büyük bölümü onay vermezken, Mervan Gül ise Başbakan'dan vetolu.

Erdoğan'ın milletvekilliğinin önünü açan Gül'ün, ilindeki icraatı sürekli tartışma konusu olmuştu. Bu arada Erdoğan dün Gürcistan Başbakanı Grigol Mgaloblişvili ile yaptığı basın toplantısında soru üzerine Ankara'nın çok önemli bir il olduğunu belirterek, "Kamuoyu araştırmaları bu hafta sonuna kadar gelirse bekletmeyip açıklarız" dedi. AKP'nin seçim şarkısı olarak da disko müzik tarzında bir parça seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset