Erbakan'a sabah namazında tören

Önceki gün hayatını kaybeden eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde yapıldı.Sabah namazının kılınmasının ardından Erbakan'ın cenazesi cami avlusuna getirildi. Daha sonra kı

Erbakan'a sabah namazında tören

Önceki gün hayatını kaybeden eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde yapıldı.

Sabah namazının kılınmasının ardından Erbakan'ın cenazesi cami avlusuna getirildi. Daha sonra kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, pek çok milletvekili, Saadet Partisi yöneticisi, partililer ve sevenleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Erbakan'ın naaşı tekbir getirilerek bir süre omuzlarda taşındı. Erbakan'ın cenazesi daha sonra İstanbul'a götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatılırken, tören için gelenler camiye üzerleri aranarak alındı. Cami avlusunda Kızılay tarafından lokum, Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay ve çorba dağıtıldı. Cenaze törenine pek çok parti üyesi kadının da geldiği görüldü.

CENAZESİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Törenin ardından Erbakan'ın cenazesi partililerden ve sevenlerinden oluşan konvoyla Esenboğa Havalimanına getirildi. Erbakan'ın tabutu havalimanında bulunan polislerin omuzlarında taşınarak uçağa alındı.

Daha sonra yolcuları arasında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler