En büyük Kürt Partisi biziz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Batman'da Ak Parti il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğini katıldı. Hükümetin yaptığı icraatları ve çalışmaları anlatan Atalay,"Türkiye tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Son 10 yılda Türkiye'de demokratikleşmede öne

En büyük Kürt Partisi biziz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Batman'da Ak Parti il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğini katıldı. Hükümetin yaptığı icraatları ve çalışmaları anlatan Atalay,

"Türkiye tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Son 10 yılda Türkiye'de demokratikleşmede önemli adımlar atılmıştır. Otoriter devlet değil, insan odaklı devlet politikasını izledik. Siyasetin üzerindeki vesayeti kaldıran da biz olduk. Rehberimiz millettir; millete de hesap veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşın değişik kesimiyle sorunları olmuştur. Devleti vatandaşıyla barışık hale getiriyoruz. Faili meçhulleri ve işkencenin ne olduğunu en iyi bu yöre biliyor. İşkenceyi sıfır toleransa düşüren de biziz" dedi.

"BİRİLERİ KARDEŞLİKTEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Başbakan Yardımcısı Atalay, ana dilin bir dönemler yasaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Ana dil hiç yasaklanır mı? Ana dil azizdir. İnsanlar bir dönemler ana dilini konuşamaz hale gelmişti. Devlet artık ana dili 'ben öğreteceğim' diyor. Bu kural tüm ana diller için geçerli. Ana dilde şarkıların gizli gizli çalındığı bir ülkede şimdi ekranlarda her şarkı söyleniyor. Cezaevlerinde ana dilde konuşulmazdı. Böyle bir yasakçı anlayış olabilir mi Anne ana diliyle çocuğuyla konuşamaz durumdaydı. İşte bu yasakçı anlayışı ortadan kaldırmak da bizim görevimizdi. Bu yanlış politikalar vatandaşın devlete karşı güvenini kaybettirmişti; vatandaşın devlete güveni kalmamıştı. Devletin gücü vatandaştır. Bizim yaptığımız normalleşmedir. Bir dönem Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri Türkiye'den giden işkence dosyalarıyla dolup taşımıştı. Şimdilerde belki tek-tük dosya vardır. Fakat eskisi gibi işkence yoktur; sıfır toleransa düşmüştür. Karakollar artık eskisi gibi değildir. İnsana insanca davranılıyor. Biz insana değer veren politikaları sürdürmeye devam edeceğiz. Birileri kardeşlikten vazgeçirmeye çalışıyor. Özgürlükler bütün ülke için geçerli. Özellikle belli dönemlerde terör örgütünün sebep olduğu nedenlerden buradaki insanlar hep acı çekmiştir."

"KÜRT AYDINLAR TERÖRE TAVIR ALMALI"

Atalay, Kürt aydınları ile Kürt kökenli vatandaşların terör ve şiddet olaylarına da karşı da tavır almasını istedi. Atalay, "Terör ve şiddet olayları olmazsa Türkiye çok daha iyi yol alır. Kürt aydınları teröre karşı tavır alsınlar. Her şey konuşulsun, ama şiddet asla onaylanamaz. Örgütün hak-hukuk diye bir derdi yok. Orada farklı terör baronları var. Biz hak, hukuk içinde çalışıyoruz. Daha alacağımız çok yol var. İlk sivil anayasa için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Yeni anayasayla ilgili çok kararlıyız. Yeni anayasayla ilgili iyi adımlar atılacak. Birileri yatırımlardan da demokratikleşmeden de rahatsızlık duyuyor. Cizre ve Yüksekova'ya da havalimanı yapılacak. Herkesin bu olup bitenleri iyi değerlendirmesi lazım. Türkiye büyüyor, gelişiyor" dedi.

"BDP KORKAK VE CESARETSİZ"

Beşir Atalay, konuşmasının son bölümünde BDP'ye yüklendi. Atalay, "Kürt kökenli vatandaşların en büyük partisi, temsilcisi biziz. O siyaset yapan etnik parti, parti olamadı; onlar korkak ve cesaretsiz. Onlar tam bir vesayet altında. Siyaset falan yapmıyorlar. Talimat neyse onu yerine getiriyorlar. O kadarını yapıyor. Hak, hukuk savunucusu değiller" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından kent merkezinde Vali Ahmet Turhan'la birlikte dolaşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir çay evinde oturup vatandaşlarla sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler