Elitaş: Hamzaçebi anama küfretti

AK Parti'li Elitaş, CHP'li Akif Hamzaçebi'nin "Baykal hesabını" anlatınca Hamzaçebi küfürler savurarak kürsüye yürüdü.Kamuoyunda ''Haberal'' teklifi olarak bilinen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeleri sırasında, AK Parti Grup Başkanv

Elitaş: Hamzaçebi anama küfretti

AK Parti'li Elitaş, CHP'li Akif Hamzaçebi'nin "Baykal hesabını" anlatınca Hamzaçebi küfürler savurarak kürsüye yürüdü.

Kamuoyunda ''Haberal'' teklifi olarak bilinen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeleri sırasında, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi arasında küfürleşmeye varan tartışma yaşandı.

Genel Kurul'da, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, oyunun rengini belirtmek için söz aldı. Yasanın gecikmesinin nedeninin CHP olduğunu öne süren Elitaş, daha önce konuya ilişkin Hamzaçebi ile yaptığı telefon görüşmesini aktardı.

Elitaş, Hamzaçebi'ye teklifle ilgili görüşlerinin değişip değişmediğini sorduğunu, onun da kendisine ''evet'' yanıtı verdiğini iddia etti. Elitaş, bunun üzerine konuyu arkadaşlarıyla görüşeceğini Hamzaçebi'ye aktardığını söyledi. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Hamzaçebi, Elitaş ile arasında böyle bir konuşmanın geçmediğini, Elitaş'ın kendisine iftira attığını ileri sürdü.

 

"BAYKAL'IN TEKLİFİ DİYE..."

Yeniden söz alan Elitaş, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü ve kendisine ''O yasayı hala çıkarmadınız mı?'' dediğini belirtti. Elitaş, ''Günlerden 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü. Sayın Hamzaçebi beni aradı. Bu, Sayın Baykal'ın teklifi olduğu için kurultaydan önce gündeme almak istemiyoruz dedi'' diye konuştu.

KÜFÜRLER EDEREK KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Bunun üzerine Akif Hamzaçebi, hakaret içeren ifadelerle kürsüye doğru yürüdü. Hamzaçebi'yi CHP'li milletvekilleri durdurdu.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİYLE TOPLANTI

Hakaret ve küfür içeren sözlerin sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Arada da ikili arasında tartışma devam etti. Tartışmaya AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri de katıldı. Bu arada, TBMM Başkanvekili Yakut, grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı.

"ELİTAŞ'TAN VE GENEL KURUL'DAN ÖZÜR DİLERİM"

Birleşimin açılmasının ardından söz alan Hamzaçebi, ''Biraz önce burada üzücü bir olay yaşadık. Sayın Elitaş'ın gerçek dışı olduğunu ifade ettiğim beyanlarımın ardından yerime geçtikten sonra, yine gerçekle ilgisi olmayan beyanları yüzünden aşırı tepkilerde bulundum'' dedi.

Hamzaçebi, sözlerini, üslubuna uygun bulmadığını belirterek, ''Sayın Elitaş'tan ve Genel Kurul'dan özür diliyorum. Özrüm, Elitaş'ın açıklamalarının doğru olduğu anlamına gelmiyor. Sayın Elitaş, Sayın Başbakan ile görüştükten sonra bana dönmedi. Sayın Canikli'ye sordum, 'tamam onun onayı alındı' dedi'' diye konuştu.

"RAHMAN'A KAVUŞAN AZİZ ANAMA..."

AK Parti'li Elitaş da söz alarak, TBMM kürsüsünden incitici hakaretler yapılmasına, iftira edilmesine üzüldüğünü söyledi. Elitaş, ''Hayattaki en önemli değerlerimiz olan ailemiz, varlığımız, anamız, babamız... Üzüldüm yakıştıramadım.

Uzun yıllardır tanıdığım Sayın Hamzaçebi'nin Rahman'a kavuşan aziz anama... Söylemek istemiyorum aynen iade etmek de istemiyorum. Analarımız, babalarımız hiçbir tartışmaya karıştırılmasın'' şeklinde tepkisini dile getirdi.

Teklifin yasalaşmasının ardından TBMM Başkanvekili Yakut, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset