Ekşi'nin hatası CHP'ye patladı

Başbakan Tayyip Erdoğan milletvekili yemin töreninde Meclis'te bulunmasına rağmen Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi'nin "Yok" diyerek tutanaklara geçirdiği hatayı affetmedi.İlk grup konuşmasında, "Dürüstlük ile yalan ne zaman arkadaş oldu" diye soran Erdoğ

Ekşi'nin hatası CHP'ye patladı

Başbakan Tayyip Erdoğan milletvekili yemin töreninde Meclis'te bulunmasına rağmen Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi'nin "Yok" diyerek tutanaklara geçirdiği hatayı affetmedi.

İlk grup konuşmasında, "Dürüstlük ile yalan ne zaman arkadaş oldu" diye soran Erdoğan yapılan hatanın CHP tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savundu.

İŞTE TUTANAKLARA GEÇEN SÖZLER

TBMM'nın açılışı ve milletvekili yemin töreni başladıktan sonra Geçici Başkan Oktay Ekşi, Meclis Genel Kurulu Salonunda bulunan ancak yemin etmek için isimlerinin okunmasına karşın kürsüye çıkmayan Salih Fırat, Ahmet Toptaş, Ramis Topal, Süleyman Sencer Ayata, Sinan Aydın Aygün, Ayşe Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin kürsüye çıkmayınca "Yok" dedi.

Tutanaklarda yemin etmek için kürsüye davet edilen yukarıdaki isimlerin karşısında "Yok" ifadesi yer aldı.

EKŞİ BÖYLE DÜZELTMEYE ÇALIŞTI

Uyarılar üzerine yanlışı fark eden Ekşi bu hatasını yemin töreninin sonunda yaptığı açıklama ile düzeltti. "Yok" dediği milletvekillerinin tek tek ismini okuyan Ekşi'nin bu düzeltmesi tutanaklara şöyle geçti:

"Sayın milletvekilleri, birleşimin başında, Genel Kurul salonunda bulundukları hâlde adları okunduğunda ant içmeyen sayın milletvekillerinin burada bulunmadıklarını sehven ifade etmiştim. Burada bulundukları hâlde bulunmadıklarını ifade ettiğim sayın milletvekillerinin adlarını okuyorum"

Ekşi'nin açıklamasına AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Ne gerek var?" diye tepki göstedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İşte bu yaşanan manzara Başbakan Erdoğan'ın ilk grup konuşmasının da gündemindeydi. Meclis'te bulunmalarına karşın 'yokum' denilmesini "Bunu hangi dürüstlük anlayışının içine sığdırıyorsunuz. Dürüstlük kavramıyla yalan ne zamandan beri arkadaş oldular" diye tepkiyle karşılayan Erdoğan, "Bu durum anamuhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset