Eker: PKK saldırılarından yılmayacağız

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 'Terör örgütünün saldırılarından yılmayacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz' dedi. Eker, terör örgütü PKK'nın saldırılarından yılmayacaklarını, hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Bismil ilçesine bağlı Tepe be

Eker: PKK saldırılarından yılmayacağız

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 'Terör örgütünün saldırılarından yılmayacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz' dedi.
 
Eker, terör örgütü PKK'nın saldırılarından yılmayacaklarını, hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.
 
Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde yapımı tamamlanan 18 yataklı Tepe Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katılan Bakan Eker burada yaptığı konuşmada, son yapılan arkeolojik kazılarda bölgede on bin yıl önce şehir hayatının var olduğu ve kültürel faaliyetlerin yapıldığına ilişkin bulguların ortaya çıkarıldığını anımsattı. Eker, bölgenin binlerce yıldır adeta kültür ve medeniyet havzası olduğunu, farklı din, dil, mezhep ve kültürlere sahip olmalarına rağmen insanların barış içerisinde bir arada yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Ama bugün maalesef buradaki barışı bir şekilde bozmaya yeltenen bir karanlık terör zihniyeti var. Devletin demokrasi eksikliğinden ötürü, geçmişte hatalı bir takım uygulamalardan ötürü sıkıntılar oldu. Ama biz bütün bu sıkıntıları vatandaşların meşru hukuki ve haklı taleplerini bir bir demokrasi içerisinde çözme kararlığında olan bir siyasi kadroyuz. Bunların adımlarını attık. Ama bizim barış ve kardeşlik içerisinde bu sorunları çözmemizi istemeyen bir karanlık zihniyet var. Onların derdi Kürtlerin Türkiye'de daha fazla özgürlük kazanması değil. Ben bir Kürdüm ama onlar beni temsil etmiyor, onlar sizi de temsil etmiyor. Onlar sadece kendilerini besleyen uluslararası karanlık bir zihin yapısının taşeronluğunu yapıyorlar. Geçmişte onların yaptıkları saldırılarla kesilen yatırımların ve hizmetlerin kesilmesine fırsat vermeyeceğiz. Biz onlara inat, barışa ve umuda sarılacağız. Eskiden terör örgütü yol yapmaya giden iş makenelerini yakıyordu ve okullara kurşun sıkıyordu. Sonra da bu hizmetler duruyordu. Biz o zihniyete sahip değiliz. Terör örgütünün saldırılarından yılmayacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz.''
 
Artık devlet okullarında Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulacağını dile getiren Eker, ''Biz bunu, terör örgütü bomba attı diye yapmadık. Biz böyle olması gerektiğine inandığımız için yaptık. Vatandaşlarımızın meşru hak ve talepleri bu yönde olduğu için yaptık. Ama vatandaşlarımızın daha fazla özgürlükten daha fazla demokratik hak kullanmasından rahatsız olan zihniyet buna tahammül edemiyor. Onun için saldırıyor, onun için ortamı zehirlemeye ve bozmaya çalışıyor'' dedi.
 
Bakan Eker, geçmişte Tepe beldesinde hastane olmadığı için bir çok hastanın tedavi edilemediğini ve nedenle yaşamını yitirdiğine tanık olduğunu söyledi. Yapımı tamamlanan hastanenin, beldenin yanı sıra Savur'dan gelecek hastalara da hizmet sunacağını vurgulayan Eker, hastanede 8'i hekim olmak üzere toplam 27 personelin görev yapacağını sözlerine ekledi.
 
Eker, daha sonra Diyarbakır Vali Vekili Mustafa Can, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile hastanenin açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset