Eker: İsrail'den tohum almıyoruz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin tohum üretiminde İsrail'e bağlı olmadını, halkın yanlış bilgilendirildiğini söyledi.Bakan Eker, ''İsrail'den tohum almıyoruz, aksine tohum satıyoruz'' dedi.Temaslarda bulunmak üzere dün Balıkesir'e

Eker: İsrail'den tohum almıyoruz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin tohum üretiminde İsrail'e bağlı olmadını, halkın yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Bakan Eker, ''İsrail'den tohum almıyoruz, aksine tohum satıyoruz'' dedi.

Temaslarda bulunmak üzere dün Balıkesir'e gelen ve DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Çayırhisar Tesisleri'nde tarım sektöründeki sivil toplum kuruluşları ve üreticilerle koordinasyon toplantısı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bugün Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile Balıkesir milletvekilleri Tülay Babuşcu ve Ali Aydınlıoğlu'nun da bulunduğu ziyarette Eker, Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarı döneminde projelendirilen, Edremit Körfezi'ndeki balıkçılığı ve balıkçılık kaynaklarını koruyacak, gelişmesine yardımcı olacak, turizm, dalış ve su altı avcılığına da yarar sağlayacak yapay resiflerin, deniz dibine bırakılacağını kaydetti.

Vali Arslan kahvaltının ardından konuklarına Yağcıbedir halısı ile Balıkesir kolonyası hediye etti.

'TÜRKİYE DÜNYA'DA 6. SIRAYA YÜKSELDİ'
Daha sonra Ak Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Eker, Türkiye'nin 62 milyar dolarlık tarım üretimi ile dünyada 6'ncı sıraya yükseldiğini vurguladı. Hükümet olmadan önce Türkiye'nin dünya sıralamasında 11'inci olduğunu hatırlatan Eker, "Tarım alanlarında bir değişme yok, alan aynı.

Türkiye yeni topraklar kazanmadı. Aynı toprakta 62 milyar dolar hasıla elde ediyoruz ve Türkiye'nin sıralaması dünyada 6'ncılık. Avrupa'da son 3 yıldır birinciyiz. Acemi şansı değil bu, kuş taşa değdi değil" dedi.

'İSRAİL'DEN TOHUM ALMIYORUZ AKSİNE SATIYORUZ'
Gazetecilerin, pek çok tohumun İsrail'den geldiği iddialarına açıklık getirmesini istemesi üzerine bakan Eker, İsrail'den tohum alınmadığını, aksine tohum satıldığını, bu yalnışın düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Eker, şöyle dedi: "Bizim İsrail'e sattığımız tarım ürünü ve gıda miktarı 190 milyon dolar.

İsrail'den aldığımız ise 30 milyon dolar. Bizim hiçbir şekilde bağımlılığımız bağlılığımız söz konusu değil. Muhtaç asla değiliz. Fakat bir ülkeyle ticaret yaptığınız zaman, sattığınız gibi bir miktar da almanız gerekiyor ki bunun adı ticaret olsun. Dünyada her şeyi satıp almayan bir ülke yok. İsrail'e sattığımızın arasında tohum da var. Çünkü bu piyasa bir o tohumu beğeniyor, gidiyor, oradan alıyor, biri bunu beğeniyor buradan alıyor.

Bu yanlış bir bilgi. Bu bir efsane insanlar onu söylüyor. İsrail demekki bu konuda çok etkili propaganda yapmış. Biz anlata anlata İsrail'in propagandasını silemedik. Biz geçen yıl dünyaya 90 milyon dolarlık tohum sattık. Kendi ürettiğimiz tohumları sattık. Türkiye'nin sanayicisi, ithalatçısı ihracatçısı ticaret yapıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset