'Eğer iktidar olamıyorsak..'

Kılıçdaroğlu, “Gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede sosyal demokratlar iktidara gelemiyorsa, dönüp kendimize bakmamız lazım. Farklı bir anlayışı sosyal demokratların önüne koymak durumundayız” dediCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük

'Eğer iktidar olamıyorsak..'

Kılıçdaroğlu, “Gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede sosyal demokratlar iktidara gelemiyorsa, dönüp kendimize bakmamız lazım. Farklı bir anlayışı sosyal demokratların önüne koymak durumundayız” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayını bir demokrasi şölenine çevireceklerini belirterek, “Eski alışkanlıklarımızı, kişisel çekişmeleri alıp çöp sepetine atacağız” dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği’nce Ankara Palas’ta düzenlenen “Dayanışma Gecesi”ne, Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, bazı CHP’li milletvekilleri katıldı.

Kılıçdaroğlu, “İktidar olmanın yolu kişisel egoları yenmekten geçer. Koltuğu, hırsı bir tarafa bırakıp daha farklı bir pencereden dünyaya bakmamız, kişisel çekişmeleri bir tarafa bırakmamız lazım” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, “Bölünüyoruz, neden bölünüyoruz? Ayrışıyoruz, neden ayrışıyoruz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İnsan bizim odağımız diyoruz. İnsana saygı duyacağız. Görevimiz, insanın kimliği, inancı ne olursa olsun onun sorunlarını çözmek. Peki niye bölünüyoruz o zaman, böyle bir hedefimiz varsa? Farklı bir anlayışı sosyal demokratların önüne koymak durumundayız. Benim görevim bu. Tüzük kurultayı yapacağız. Hiç kimse çıkıp söylemedi, ’Biz niye tüzük kurultayı yapıyoruz?’ Kişilerin o hakkı varsa, imzalarını atmışlardır. Tüzük kurultayını toplayacağız, söz verdim. Buradan da söz veriyorum, o tüzük kurultayını bir demokrasi şölenine çevireceğiz. Kimseye kızmayacağız, kızmaya hakkımız yok.”

Çöpe atacağız
Kılıçdaroğlu, “Eski alışkanlıklarımızı, kişisel çekişmeleri alıp çöp sepetine atacağız. Birbirimize saygı temelinde gideceğiz. Sandık koyacağız, sandıktan kim galip gelirse, galip gelmeyen arkadaşımız koşacak önce onun elini kaldıracak ve ’sizinle beraberim’ diyecek. Bu anlayışı egemen kılarsak, iktidar kapıları elbette bize açılır” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede sosyal demokratlar iktidara gelemiyorsa, dönüp kendimize bakmamız lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Halkın kusuru yok
“Halkın kesinlikle hiçbir kusuru yok. Verdiğimiz mesajlar halktan yana olursa, onların değer yargılarına saygı içinde olursa, onları kucaklarsak niye iktidar olmayacağız? Ama ufak, kişisel hesaplarla yola çıkıp, ’biz, kimin, nerede, nasıl ayağını kaydırırız’ diye bakarsak bunlar olmaz. Seçimler olacak. Rekabet ortamı içinde olacak. Keşke mümkün olsa üç, dört genel başkan adayımız olsa. Neden olmasın? Yeni bir anlayışı egemen kılacağız. Ben bu anlayışı egemen kılmak için adımımı attım. Geniş kitlelerden destek bulacak bir adım olduğuna inanıyorum. Eğer bu adımı ortak atabilirsek, ne güzel bize.”
Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlığı talep edenler var” sorusuna, “Herkes özgürce dilediğini söyleyebilir” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Siz bu talebe olumlu bakar mısınız?” sorusuna ise “Neden bakmayayım” karşılığını verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset