Edip Başer'den Bomba Sözler

Başer, sandıktan çıkan net sonuca saygı göstereceklerini belirterek, ''AK Parti net galibiyet kazandı. İnsanların büyük bölümü tercihini muhafazakarlardan yana kullandı.

Edip Başer'den Bomba Sözler

Başer, sandıktan çıkan net sonuca saygı göstereceklerini belirterek, ''AK Parti net galibiyet kazandı. İnsanların büyük bölümü tercihini muhafazakarlardan yana kullandı. Bu tercihe saygıdan başka çare yok'' dedi.

GEREKİRSE ORDU MÜDAHALE EDEBİLİR

Başer, "Cumhurbaşkanını belirlemede durum raydan çıkarsa ordu yine müdahale edebilir. Bunu, nisan sonunda internette bildiri yayımlamaya oranla farklı bir şekilde de yapabilir. Ama Başbakan Erdoğan'ın işi böyle kritik bir noktaya taşıyacağını sanmıyorum." ifadesini kullandı.

GÜL'E İHTİMAL VERMİYOR

Emekli Orgeneral Başer, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül'ü
yeniden aday göstermesine ihtimal vermediğini belirterek, "Ben, Erdoğan'ın da Gül'ün de, partinin adayının kamuoyunda yol açtığı tepki neticesinde milyonlarca insanın protesto için meydanlara döküldüğünün bilincinde olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Başer, "Gül neden olmasın?" biçimindeki soruya karşılık olarak da, "Bakın. Gül, harika ve de çok iyi bir insan. Ama başka sebepler var" dedi.

"Mesela, yasalarca kamusal alanlara girişi yasaklanmış olan türban takan bir eşi olması mı?" sorusuysa Başer tarafından şu şekilde yanıtlandı:

"Sadece o mesele değil. En azından bu, temel mesele değil. Kendisinin geçmişteki bazı beyanatları, cumhuriyet karşıtıymış gibi bir izlenim uyandırmıştır. İnsanlar kişinin geçmişine bakıyorlar: Bu, zihniyeti anlamak için gerekli."

KUZEY IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE OLASILIĞI

Emekli Orgeneral Başer, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik bir askeri operasyona ilişkin "Bu, Türkiye'nin her an başvurabileceği seçenektir. İnsanlarımızı öldürenlere karşı bunu yapmaya hakkımız var. Bunun için kimseden izin almamız gerekmiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset