DYP Yönetimi Çiller'e Gitti mi?

Tansu Çiller'in genel başkanlığa aday olmasına ilişkin ikna çabası içinde oldukları iddiasına cevap verdi.

DYP Yönetimi Çiller'e Gitti mi?

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in genel başkanlığa aday olmasına ilişkin ikna çabası içinde oldukları iddiasına cevap verdi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in genel başkanlığa aday olmasına ilişkin bir çalışmada bulunmadıklarını söyledi.
DYP, 1. Olağan Kongresi 25 Ağustos Cumartesi günü toplanıyor. DYP'nin Kızılay'da bulunan Genel Merkezi'nde yapılacak olan kongreye Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz'ün tek aday olarak girmesi bekleniyor.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Şerif Ercan, olağan kongre öncesinde Çiller'in genel başkanlığa adaylığı ve kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, Çiller'in bir dönem genel başkanlıklarını yaptığını belirterek, "Kendileri devlet yönetiminin değişik kademelerinde yer almış, saygın bir siyasetçimizdir. Kendilerine her zaman saygı duyarız. Ancak kendilerinin DYP Genel Başkanlığına aday olmasına ilişkin bir çalışma ve çabamız olmamıştır, olmayacaktır." dedi.

BİZ DEMOKRATİK GELENKETEN GELEN BİR SİYASİ TEŞEKKÜLÜZ

Eski Başbakan Çiller'in şartları yerine getirmesi halinde kongrede aday statüsüyle yarışabileceğini kaydeden Özaçıkgöz, kendilerinin demokratik gelenekten gelen bir siyasi teşekkül olduğunu dile getirdi. Çiller'in teşkilatların desteğini aldığı takdirde genel başkan olabileceğine dikkat çeken Özaçıkgöz, "Hatırlanacağı üzere DSP'nin kongresinde Bülent Ecevit'e karşı aday olan Sema Pişkinsüt kürsüye çıkıp da isteklerini, yapabileceklerini söyleyememişti. Yakın zamanda bu davranış MHP'de Ümit Özdağ'a yapılmıştı. 1970'li yıllarda Adalet Partisi'nin kongresinde Prof. Dr. Hayri Domaç, Genel Başkan Süleyman Demirel'e karşı aday olmuştu. Demirel, Domaç'ı evinden aldırmış ve geniş bir konuşma imkanı vermişti. Biz demokratik bir gelenekten geliyoruz, demokratik tavırları olan bir hocanın öğrencileriyiz." diye konuştu.

Bir soru üzerine Özaçıkgöz, Turhan Güven'in partileriyle ilişkilerinin olmadığını söyledi. Özaçıkgöz, Güven ve Çiller'le DYP'nin ilişkilerini ele alan haberlerin doğruları yansıtmadığını ifade etti.

Kongre sürecinden başarılı bir şekilde çıkacaklarını söyleyen Özaçıkgöz, ekibinin eski Devlet Bakanı Şerif Ercan, Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Uğur Buget, eski parlamenterlerdden Nejat Resuloğlu, Nafiz İmamoğlu gibi seçkin isimlerden oluşacağını bildirdi.

Eski Devlet Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Şerif Ercan da Çiller'in adaylığının partileriyle bir ilgisinin olmadığını belirtirken, "Biz yere bırakılan bayrağı tekrar göndere çekmek istiyoruz. Geçmiş zamanlarda önemli görevler üstlenmiş, millet için hayali bir vaziyet almış kişilere angaje olmayacağız." şeklinde konuştu. Kongre sürecine değinen Ercan, kongrede karşılarına aday çıkabileceğini ancak kendilerine üstünlük sağlayamayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset