DYP Yeniden Kuruldu

DYP Düzce İl Başkanı Kaya, DYP'nin İçişleri Bakanlığı'ndan isim hakkını aldıklarını belirterek "Biz DYP olarak bir kongre aşamasından geçtik.

DYP Yeniden Kuruldu

DYP Düzce İl Başkanı Kaya, DYP'nin İçişleri Bakanlığı'ndan isim hakkını aldıklarını belirterek "Biz DYP olarak bir kongre aşamasından geçtik. DYP'nin ismi DP olarak değiştirildi. Bunun şartı Anavatan Partisi ile birleşmekti. Ne yazık ki bu olmadı. Ayrışma başladı.

27 Mayıs günü yapılan olağanüstü kongrenin akabinde DYP'nin bir oyuna geldiğinin farkına varan parti önderleri derhal toplanarak DYP'nin isim hakkını almak için İçişleri Bakanlığı'na müracaat etti. DYP'nin isim hakkını yeniden aldık. 28 Mayıs 2007 tarihinde DYP'yi yeniden kurduk" dedi.

Düzce'de kurucu il başkanı, parti müfettişi ve genel başkan danışmanı olarak görevlendirildiğini belirten Kaya, 20 gün önce partinin kuruluşunu tamamlayıp tabelayı astıklarını söyledi.

Bugün partinin kuruluşunu resmen açıkladığını anlatan Kaya, partinin genel başkanının Çetin Özaçıkgöz olduğunu bildirdi. Çok ince ve uzun bir yola girdiklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Yeniden Kırat'ı ayaklandıracağız yeniden kaldıracağız.

Merkez partilere ülkenin ihtiyacı var. Partimiz merkez partisi. Hiçbir parti merkezi dolduramaz. Biz demokrat misyonun temsilcileriyiz. Çalışma arkadaşlarımızla yeni yüzler yeni arkadaşlarla yola çıktık. Yarından itibaren merkez ilçe ve ilçe kuruluşlarını
tamamlayacağız. DP çatısı altında olan doğru yolcu arkadaşları yuvaya davet ediyorum."

Osman Nuri Kaya, Türkiye'de ilk kez DYP'nin Düzce'de kuruluşunu tamamladığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset