Dün rekor bugün yumruk

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç dün gece Milli Eğitim Komisyonu'nda 12 saat konuşunca, vekillerin konuşma süresi 5 dakika ile sınırlandırıldı. Bu karara CHP'liler itiraz etti.Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kan

Dün rekor bugün yumruk

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç dün gece Milli Eğitim Komisyonu'nda 12 saat konuşunca, vekillerin konuşma süresi 5 dakika ile sınırlandırıldı. Bu karara CHP'liler itiraz etti.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşmeleri sürüyor.

Komisyon, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı başkanlığında toplandı.

Toplantıdan önce açıklama yapan ve dün tasarı üzerinde 12 saat konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, tasarının yeterince tartışılmadığını savundu. Dün CHP'nin duruşunu ortaya koyduklarını belirten Özkoç, ''Bu tasarıyı mutlaka Türkiye'nin tüm kesimleri içine sindirmeli, öyle yasalaşmalı'' dedi.

Özkoç, ''Yeni bir rekor olacak mı?'' sorusuna, ''Rekor değil duruşumuzu doğru ifade etme peşindeyiz'' karşılığını verdi.

Bugün ilk sözü alan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da gazetecilerin konuşma süresiyle ilgili sorusu üzerine, ''Benim sayın Özkoç gibi konuşmam mümkün değil'' dedi. Yılmaz'ın konuşması 2 saat 40 dakika sürdü.

Komisyonda CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer arasında tartışma yaşandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in, konuşulanlarla ilgili iktidar milletvekilleri ve Bakan Dinçer'in not tutmadığını ifade etmesi üzerine, Ömer Dinçer, ''Söylenenlerin tasarıyla ilgilisi yok, onun için not tutmuyorum'' karşılığını verdi. Dinçer, aynı eleştirileri yönelten Serindağ'a yönelik ''Sen niye araya giriyorsun?'' diye sordu. Serindağ da Bakan Dinçer'e ''Bana 'sen' diye hitap edemezsin'' karşılığını verdi.

BEŞ DAKİKA ÖNERİSİ
Daha sonra her madde üzerinde her milletvekilinin beş dakika konuşması ile ilgili verilen önerge kabul edildi. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ''İçtüzük ihlali yapıyorsunuz. Bu komisyonu böyle çalıştıramazsınız'' dedi.

Altay'ın ''Burayı babanızın çiftliği gibi yönetemezsiniz'' sözlerine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ''Burası milletin çiftliği, kimsenin babasının çiftliği değil'' karşılığını verdi.

Birbirini itekleyen iki milletvekilini, araya giren diğer milletvekilleri ayırdı.

CHP'li diğer milletvekilleri de önergeye itiraz etti.

Avcı, toplantıya 1 saat ara verdi. Arada CHP milletvekilleri, kabul edilen önergeyle ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset