DTP'liler Gerginlik Kalkacak Dedi

Eski DTP Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, diyalog ve uzlaşıyı temel anlayış olarak aldıklarını ifade ederek, ''Belimizde kılıç yok. Kılıçları kuşanmış değiliz. Diyalog oluşturmaya geliyoruz. Parlamentoda gerginlik yaratmak için deği

DTP'liler Gerginlik Kalkacak Dedi

Eski DTP Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, diyalog ve uzlaşıyı temel anlayış olarak aldıklarını ifade ederek, ''Belimizde kılıç yok. Kılıçları kuşanmış değiliz. Diyalog oluşturmaya geliyoruz. Parlamentoda gerginlik yaratmak için değil, var olan gerginliği ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz'' dedi.

Seçimde, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekillerinden 19'u, TBMM'de kaydını yaptırdı.

Eski DTP Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk, 2007 seçimini çok önemsedikleri; Türkiye'de demokrasinin kalıcı hale gelmesi ve barışçıl bir sürecin gelişmesi için çaba sarf eden grup olacaklarını söyledi. Amaçlarının ''sivil demokratik yöntemlerin öne çıkması, Kürt sorunu dahil tüm sorunların barışçıl ve diyalog anlayışıyla çözülmesi'' olduğunu ifade eden Türk, şöyle konuştu:

''Grup olarak, Türkiye'de halkın sesi olmaya çalışacağız. Diyalog ve uzlaşı anlayışını, temel anlayış olarak alıyoruz. Bizim amacımız, 72 milyonun hassasiyetini gözönünde tutarak, sıkıntılarını dile getirecek bir siyaset anlayışını gerçekleştirmektir. Huzur ve istikrarın ancak demokratik, sivil bir mantıkla çözüleceğine inanıyoruz.

Bu ülkede artık siyasetçilerin diyalog oluşturarak, ülke sorunlarını tartışarak, tartışma cesaretini göstererek, çözmeye yönelik adımlar atmasını bekliyoruz. Bin yıldan beri birlikte yaşamış halkların kardeşliğini esas alıyoruz. Bu kardeşliği gerçekleştirmek için grup olarak sorumluluğumuzun bilinciyle hareket edeceğiz.''

''SİVİL ANAYASAYA DESTEK VERECEĞİZ''

ürk, AK Parti'li Zafer Üskül'ün, ''sivil Anayasa yapılması, Atatürk ilke ve inkılaplarının Anayasadan çıkarılması'' önerisiyle ilgili ne düşündüklerinin sorulması üzerine, her dönemde sivil anayasayı savunduklarını; bugün de sivil Anayasa konusunda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

BİRDAL, DTP'YE KATILDI

Türk, Diyarbakır'dan seçilen bağımsız milletvekili Akın Birdal'ı DTP'ye davet etti.
DTP ile yola çıktığını ve bu yolculuğunu devam ettirmek istediğini belirten Birdal, Türk'ün çağrısına olumlu yanıt vererek, DTP'ye katıldığını söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset