DTP kitapçığı kıyameti kopardı

TBMM'de dağıtılan 'sarı, kırmızı, yeşil' renklerin hakim olduğu, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce basılmış DTP kitapçığına, CHP ve MHP'den çok sert tepkiler geldi. CHP'li Özyürek, kitapçığa, "Burada demokratik özerklik adı altında eyalet sistemi öneriliyor" di

DTP kitapçığı kıyameti kopardı
TBMM'de dağıtılan 'sarı, kırmızı, yeşil' renklerin hakim olduğu, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce basılmış DTP kitapçığına, CHP ve MHP'den çok sert tepkiler geldi.

CHP'li Özyürek, kitapçığa, "Burada demokratik özerklik adı altında eyalet sistemi öneriliyor" diye tepki gösterdi. MHP'den Oktay Vural da, "Tek kelimeyle ihanet projesi" dedi.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk imzasıyla milletvekillerine dağıtılan, 'sarı, kırmızı, yeşil' renklerin ön plana çıkarıldığı Demokratik Özerklik Projesi adlı kitapçığa tepki gösterdi. Meclis'te ilk kez Kürtçe bir kitapçık dağıtıldığını belirten Özyürek, "İlk Kürtçe programın dağıtılmış olması önemli, ama içeriği daha da önemli. Burada demokratik özerklik adı altında eyalet sistemi öneriliyor" dedi.

Bölgede PKK'ya direnç kalmadı

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de özerklik kopartmak, ardından da ayrı bir devlet kurmak amacında olduğunu sürekli dile getirdiklerini anlatan Özyürek, şunları söyledi: "Terörün tırmandırılmasının arkasında da ayrı bir devlet kurmak var. DTP kurultayında alınan karar doğrultusunda tekrar gündeme getirilmeye çalışılıyor. Türkçesiyle, İngilizcesiyle, Kürtçesiyle parlamenterlere dağıtılmış, basına dağıtılmıştır. Sayın Başbakan'ın Diyarbakır ziyaretinde kepenkler kapatılmış, çöp toplanmamıştı. Daha önce de PKK kepenk kapattırmak için girişimlerde bulundu, başaramadı. Çok az sayıda esnaf kepenk kapattı. Öyle anlaşılıyor ki, direnecek kimse kalmadı. Herkes korkutuldu, teslim alındı."

Ülkeyi adım adım bölme çabası

Sayın Başbakan Tunceli'ye gittiğinde, 'Buralara gelen tek parti lideri benim' diye övünüyor, ama tepesinden uçaklar, helikopterler uçurularak, zırhlı araçlarla korunarak, sokaklar olağanüstü rejimde olduğu gibi boşaltılarak bir Başbakan oraya gidiyorsa bu marifet değil. Artık hem Abdullah Öcalan'a özgürlük, hem de özerk federal yapı gündeme gelecektir. Bu, ülkeyi adım adım bölmeye çalışan bir projedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset