DTP Gül'den Söz İstedi

DTP Merkez Yönetim Kurulu'nda, "Cumhurbaşkanı adayı Gül'ün gelecek Pazar gününe kadar Kürt soruna barışçıl ve demokratik çözüm sağlayacağı ve yeni Anayasa'da güvence verileceği şeklinde açıklama yapması halinde seçilmesi için oy verilmesi" kararı çıktı.DT

DTP Gül'den Söz İstedi

DTP Merkez Yönetim Kurulu'nda, "Cumhurbaşkanı adayı Gül'ün gelecek Pazar gününe kadar Kürt soruna barışçıl ve demokratik çözüm sağlayacağı ve yeni Anayasa'da güvence verileceği şeklinde açıklama yapması halinde seçilmesi için oy verilmesi" kararı çıktı.

DTP Merkez Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı seçiminde izlenecek strateji ele alındı.

Genel Başkan Vekilleri Nurettin Demirtaş ve Selma Irmak başkanlığında yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı seçimlerinde Genel Kurul'da bulunulması ancak Gül'e oy verilmemesi görüşünü ağırlık kazandı. Buna gerekçe olarak "dün yapılan ziyarette Gül'ün Kürt sorununun çözümü konusunda tatmin edici bir mesaj vermemesi" gösterildi.

Buna karşılık, pazar gününe kadar Gül'ün “Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlayacağı ve yeni Anayasa'da da bunu güvence altına alacağı" şeklinde bir açıklama yapması durumunda Cumhurbaşkanı olarak desteklenebileceği görüşü de benimsendi. Gül'ün bu sürede yapacağı açıklamalar DTP'nin pazar günü yapacağı Grup toplantısında netlik kazanacak.

Demirtaş, grup toplantısına kadar Gül'den yeni bir adım atmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu süre içinde Gül'den yeni bir adım, yeni bir açıklama olursa, 'destek olmama' eğilimini yeniden değerlendireceğiz. AKP iktidarı 4.5 yıldır Kürt sorunu konusunda bir adım atmadı. Gül ile yapılan görüşmede de tatmin edici bir yaklaşım alınamadı. Yeni Anayasa'da Kürt sorununun güvence altına alınması yönünde bir mesaj verilmesi halinde Gül'e destek olunabilir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset