DSP'liler CHP'den Ayrıldı

22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP listelerinden seçilen 13 DSP kökenli milletvekili CHP'den ayrıldı.

DSP'liler CHP'den Ayrıldı

22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinde CHP listelerinden seçilen 13 DSP kökenli milletvekili CHP`den ayrıldı.

DSP`li vekillerin CHP`den ayrılmasına ilişkin dilekçe TBMM Başkanlığı`na verildi.

Adana Milletvekili Mustafa Vural, Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı ve Mücahit Pehlivan, Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, İstanbul Milletvekilleri Ayşe Jale Ağırbaş, Hasan Macit, Ahmet Tan, Süleyman Yağız ve Hüseyin Mert, İzmir Milletvekili Recai Birgün ve Harun Öztürk, Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, CHP`den istifa ettiler.

13 DSP`linin CHP`den ayrılmasıyla CHP`nin milletvekili sayısı 112`den 99`a düştü. 13 milletvekili ile TBMM`de grup kuramayan DSP`liler, Meclis`te kendi partilerini temsil edecek.

Milletvekilleri Zeki Sezer ile görüştü

Mert, Ağırbaş ve Erçelebi, milletvekillerinin istifa dilekçelerini TBMM Genel Evrak Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

Erçelebi, gazetecilerin sorusu üzerine yarın DSP milletvekili olarak yemin edeceklerini ifade etti.

Erçelebi, istifalarının sürpriz olmadığını, yapılan anlaşma gereği yeniden partilerine döneceklerini söyledi. 13 milletvekili, istifalarından önce bugün DSP Genel Başkanı Zeki Sezer başkanlığında bir araya gelmişti.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, "DSP`lilerin ayrılması veya ayrılacak olması bir sürpriz değil. Bu ilk günden beri bilinen ve CHP ile uzlaşma ile alınmış bir karar" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset