DP’ten açılım tepkisi

DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Engin Mandıralı “Açılım ile ilgili Ak Parti Trabzon Milletvekili Sayın Mustafa Cumur'un sözlerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kendisi iktidar partisi milletvekili değil de muhalefet sözcüsü gibi, konuşmuş. İktidar milletvekili

DP’ten açılım tepkisi

DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Engin Mandıralı “Açılım ile ilgili Ak Parti Trabzon Milletvekili Sayın Mustafa Cumur'un sözlerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kendisi iktidar partisi milletvekili değil de muhalefet sözcüsü gibi, konuşmuş. İktidar milletvekili olan birinin Kuzey Irak'tan gelen ve sanki kahramanmış gibi karşılanan PKK'lıların sorgulanma sürecinden şikayetçi olması gerçekten düşündürücü” dedi.

DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Engin Mandıralı açıklamasını şöyle sürdürdü “Sayın Cumhur sorumluluk makamında olduklarını beyan etmiş. Doğrudur iktidar olarak sorumludurlar. Türk Milletine karşı sorumludurlar. İktidar şikayet etme yeri değil, icraat yapma yeridir. Açılım adına Türk Milletinin milli duyguları ve hassasiyetleri ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Yıllarca bu vatanın bölünmemesi uğruna mücadele edenlerin, bu uğurda şehit düşenlerin, gazi olanların hassasiyetleri ile oynayanlara kimler müsaade etmişse, kimler sessiz kalmışsa, kimler görmemezlikten gelmişse; Türk Milleti onlardan bunun hesabını seçim sandığında soracaktır.”

Mandıralı, 31 Ekim'de yapılacak ve DP-ANAP birleşmesinin resmileşeceği Demokrat Parti Kongresi ile Türkiye'de sağduyunun sesi Merkez Sağ'ın yeniden iktidarın en güçlü alternatifi olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset