DP’nin aday arayışı yok

22 Temmuz seçimlerinin ardından gelinen süreçte Demokrat Parti yeniden yapılanmaya gitmiş ve kongrelerini tamamlamış. Partinin son durumunu özetler misiniz? 10 aydan beri Türkiye'nin bütün illerinde ve Trabzon'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevi aldığ

DP’nin aday arayışı yok
22 Temmuz seçimlerinin ardından gelinen süreçte Demokrat Parti yeniden yapılanmaya gitmiş ve kongrelerini tamamlamış. Partinin son durumunu özetler misiniz?

10 aydan beri Türkiye'nin bütün illerinde ve Trabzon'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevi aldığımız ocak ayından bugüne bir karşılaştırma yaparsak ivmeyi, yükselişi ve dirilişi bütün ülkede fark etmiştir. Elbette bu kolay olmadı. Planlı bir çalışmanın neticesinde bu kadar yol aşabildik. Şuanda Demokrat Parti 25 Ekim'in ardından bütün il kongrelerini tamamlamış olacak ve Kasım'ın 15'inde Ankara'da Olağan büyük kongresini yapacak. Büyük bir coşkuyla bir kongre gerçekleşeceği inancındayız. Kongrede bugüne kadar eski olan tüzüğümüz değişmiştir ve büyük kongreden sonra üzerinde çalışılan yeni tüzük hayata geçecektir. DP yeni söylemlerle, planlarla Türk milletinin karşısına çıkacaktır. DP iktidar olursa ekonomiyi nasıl düzeltecek, eğitimde neler yapacak, işsizliğe nasıl çare bulunacak, Kuzey Irak'a nasıl bakıyor, AB'ye nasıl bakıyor, sağlık konusundaki politikaları, kobiler ve esnaf hakkında ne tür iyileştirmeler yapacak gibi Türkiye'nin içinde bulunduğu büyük ekonomik ve sosyal sorunlara cevabı nedir, bu konuları yeni dönemde Türk halkıyla paylaşmış olacağız.


DP ARADIĞI LİDERİ BULMUŞTUR

Büyük kongrede Süleyman Soylu'nun karşısına bir aday çıkar mı? Tansu Çiller'in tekrar DP'yle buluşması, siyasete girmesi bundan sonraki süreçte gündeme gelir mi?

Çok rahatlıkla görüyorum ki 9 ay önce ülkede ve partide Tansu Çiller ismi telaffuz ediliyordu. Ama bugün bütün Anadolu'yu genel başkanımız gezince, teşkilat mensuplarıyla istişare edince, halkla iç içe olunca görüyoruz ki DP aradığı lideri bulmuştur. 39 yaşında bir genel başkan, geçmişi başarılarla dolu bir genel başkan, hiçbir şaibesi olmayan, tertemiz kalabilen, Türk siyasetini yakından tanıyan, halkın beklentilerini çok iyi analiz eden, geçmişini çok iyi özümsemiş bir liderdir. Bugün Türkiye'nin nüfusuna bakıldığında yüzde 65'i 35 yaşın altındadır. Türkiye genç bir lider arıyor. Bunun için DP'nin başka bir isim arayışında olmadığını herkes görmektedir. Bunlar çok kolay olmuyor. Bizim arkamızda bir medya gurubu yok, bir gazete veya televizyon sahibi değiliz, müteşekkirim, bizi yerel basın bizi görüyor, tanıyor, anlıyor ve destek veriyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu kongrede başka bir isim arayışı olmayacaktır. Süleyman Soylu ile daha da yükselerek, hep birlikte devam edeceğiz. Genel Başkanımızın arkasındayız, yanındayız.

Süleyman Soylu, Trabzon İl Kongresi'nde 'Türkiye'nin en genç Başbakanı olacağım' dedi. DP'nin ve Türkiye siyasetinin şartlarına baktığımız zaman bu ifade size iddialı gelmiyor mu?

Ben Süleyman Soylu'yu çok iyi tanıyorum. 10 aydır çalışmalarımız birebir devam ediyor. O'nunla Türkiye'nin içinde bulunduğu bugünki sorunlarını, partimizin durumunu, Türkiye'nin yarınlarını çok fazla tartışma zamanı buluyoruz. Ben Süleyman Soylu'nun imanını, inadını, kararlılığını yakından bildiğim için, bugüne kadar yaptıklarını ve başardıklarını bildiğim için insanlara iddialı gelebilen bu söylemlerin aslında onun doğasında ve içinde çok rahat ulaşabileceği intibasını bana veriyor. Ben inanıyorum. Onu yakınen tanıyanlarda inanıyor. Trabzonlu bir genel başkan ile çalışmamızın bize ekstradan getirdiği bir sorumlulukta vardır. Ben daha fazla çalışmamız gerektiği konusunda hemfikirim. Genel Başkanımız bizlerinde Trabzon'da çok başarılı olmamızı istiyor ve bekliyor. Buna hazır olduğumuzun sözünü verdik. Ben Türk milletinin Süleyman Soylu'yu gördükçe, tanıdıkça daha fazla inanacağı düşüncesindeyim. Bundan çok bir tereddüt yaşamıyorum.


GİK Üyesi Süleyman Aydoğdu'nun yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamaları haber61 Gazetesi'inden okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset