DP'de Koltuk Savaşı

Yılmaz ve Çiller'in gözü Ağar'ın koltuğunda... Merkez sağın seçimlerden tarihî bir yenilgi ile çıkması, kulisleri hareketlendirdi. Mehmet Ağar'ın istifa etmesi, DP'nin başına kimin geçeceği sorusunu gündeme taşıdı.Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in 45 gü

DP'de Koltuk Savaşı

Yılmaz ve Çiller'in gözü Ağar'ın koltuğunda... Merkez sağın seçimlerden tarihî bir yenilgi ile çıkması, kulisleri hareketlendirdi. Mehmet Ağar'ın istifa etmesi, DP'nin başına kimin geçeceği sorusunu gündeme taşıdı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in 45 gün içinde yapılacak kongrede aday olabileceği ifade ediliyor. Rize'den bağımsız olarak Meclis'e giren Mesut Yılmaz'ın da DP genel başkanlığını düşündüğü belirtiliyor. Yılmaz, seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamada merkez sağda birlik için çalışacağını ifade etmişti.

Çiller'in kurmaylarından Turhan Güven, "Çiller siyaseti değil, genel başkanlığı bıraktı.Tansu Hanım, bıraktığı yerden başlayabilir" dedi.

3 yıldır parti içerisinde muhalif hareket yürüten DYP Platformu üyeleri de Çiller'in geri dönmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bu isimlerden biri eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu.

4,5 yıldır Çiller'le dirsek temasını sürdüren Soylu, "Tansu Hanım, yeni süreçte üzerine düşen hiçbir görevden kaçmayacaktır" dedi. Soylu, bunun 'genel başkanlığa aday olacağı' anlamına gelip gelmediği sorusunu şöyle cevapladı: "Sayın Çiller de merkez sağın tekrar sağlıklı, büyüyen ve milletin değerleriyle örtüşen bir noktaya gelmesi için heyecan duymaktadır. Merkez sağın yeni kadrolarla ortaya çıkmasını istiyor."

Soylu, TBMM'ye bağımsız olarak giren Mesut Yılmaz'ın merkez sağı tekrar toparlayacağı yönündeki açıklamaları hakkında da, "Yılmaz'ın giremeyeceği tek kapı vardır. O da Demokrat Parti'dir" iddiasında bulundu.

Eylülde iki kongre var :

Mehmet Ağar'ın önceki gün istifa etmesinin ardından kongre süreci başladı. DP tüzüğüne göre 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilecek. Bu süreçte genel başkanlığa Nevzat Ercan vekâlet edecek. Partiyi kongreye taşıyacak isim ise daha sonra belirlenecek. DP'nin kongresini eylül ayı ortalarında yapması bekleniyor. Anavatan Partisi de eylülde kongreye gidecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset