DP'de Genel Başkanlık yarışı

 Demokrat Parti’de Olağanüstü Kongre öncesi Ankara’da siyasi kulisler hareketlendi. DP’de Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’a karşı adeta kazan kaldıran teşkilatlar, eski Genel Başkanları Tansu Çiller’i göreve çağırmak için girişimlerde bulunulurken, eski

DP'de Genel Başkanlık yarışı



Demokrat Parti’de Olağanüstü Kongre öncesi Ankara’da siyasi kulisler hareketlendi. DP’de Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’a karşı adeta kazan kaldıran teşkilatlar, eski Genel Başkanları Tansu Çiller’i göreve çağırmak için girişimlerde bulunulurken, eski bakanlardan Gökberk Ergenekon’un yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu.

Tansu Çiller’in genel başkan adaylığı için isteksiz görünmesi üzerine; teşkilatların Gökberk Ergenekon’a yöneldiği dikkat çekiyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ergenekon,  Doğru Yol Partisi Kurucu Üyeliği, XIX. Dönem Antalya Milletvekilliği ve  Devlet Bakanlığı yaptı. Aynı zamanda Adalet Partisi döneminde Demirel’in yakın çalışma arkadaşı, eski bakanlarından Yılmaz Ergenekon’un oğlu olan Ergenekon, Roma Büyükelçiliği ikinci katibi iken Ermeni terör örgütü ASALA’nın saldırısına uğramış bir diplomat. DYP’nin kuruluşunda da görev alan, siyasi yasakların kaldırılmasında önemli görev üstlenen, daha sonra kurulan DYP-SHP iktidarı döneminde milletvekili ve Devlet Bakanlığı görevini üstlenen Gökberk Ergenekon; Demirel kabinesinin en genç bakanı olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Olağanüstü kongre öncesi yaptığı açıklamalarda Demirel’in siyasi literatüre kazandırdığı “Tapulu arazime gecekondu kondurmam” sözüne vurgu yapan Ergenekon “Demirel bu lafı söyledikten sonra yasakların kalkmasını sağladı. Meclise girdi ve sekizinci senede de Türkiye’nin meclis çoğunluğunu, başbakanlığını, meclis başkanlığını ve cumhurbaşkanlığını aldı… Yani sözünü tuttu.” dedi. Siyasetin bugüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gökberk Ergenekon “Şimdi bu arazide gecekondu yok… TOKİ var, kömür var,  makarna var. Ama arazimizi geri alacağız…” dedi.

Genel Başkan adaylığı için ise “Teşkilatlarımızın talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Aday olmam yönünde talepler var. Ben de çalışma arkadaşlarımla durumu değerlendiriyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset