DP'de Çiller Aday Gösterilecek

DYP kurucularından, eski Grup Başkanvekili Turhan Güven, Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım'da yapacağı olağanüstü kongrede, eski Genel Başkan Tansu Çiller'i aday göstereceklerini bildirdi.Partili Ağar'a güvenini kaybettiBütün dünyanın gözü önünde istifa etti

DP'de Çiller Aday Gösterilecek

DYP kurucularından, eski Grup Başkanvekili Turhan Güven, Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım'da yapacağı olağanüstü kongrede, eski Genel Başkan Tansu Çiller'i aday göstereceklerini bildirdi.

Partili Ağar'a güvenini kaybetti

Bütün dünyanın gözü önünde istifa ettiğini çok süratle açıklayan bir genel başkanın, tekrar hiçbir şey olmamışcasına göreve dönmesi, siyasi hayatımıza bir kara mizah olarak geçecektir.''

DP Kongresinin, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne göre 45 gün içinde yapılması gerektiğini belirten Güven, ''Ama Genel Başkan (Ben görevden ayrılmadım) dediği için, bu sürenin uzatılmasının, yönetimce bazı kendine has görüşleri kapsadığı aşikardır. Kısaca, zaman kazanmak için yapılmış bir şeydir'' dedi. di.

Taban ve teşkilat Çiller'i istiyor

Turhan Güven, DP'de yaşanan son gelişmeleri Tansu Çiller'in dikkatle izlediğini de belirterek, Çiller'in siyaseti bırakmadığını ve 10 yıldır genel başkanlığını yaptığı partinin son durumuna fevkalade üzüldüğünü kaydetti.

Partinin yeniden şekillenmesi, layık olduğu noktaya gelmesi için yapılacak çalışmalarda hiç kimsenin görevden uzak kalamayacağını vurgulayan Güven, ''Sayın Çiller'in de kendisine düşen görevi yapacağına inancımız tamdır. Biz kendisini kongrede aday göstereceğiz. Taban ve teşkilat da bunu istiyor. Artık delegenin de yüzde 90'ı Mehmet Ağar'a karşıdır'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset