DP Trabzon'da üç istifa birden!

DP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aytekin Keleş, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bıyık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Akgül, görevlerinden ve DP’den istifa ettiler. Demokrat Parti Trabzon teşkilatında istifa şoku yaşanıyor… Trabzon’da DP’n

DP Trabzon'da üç istifa birden!

DP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aytekin Keleş, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bıyık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Akgül, görevlerinden ve DP’den istifa ettiler.

 

Demokrat Parti Trabzon teşkilatında istifa şoku yaşanıyor… Trabzon’da DP’nin 3 yöneticisi görevlerinden ve partiden istifa ettiler. ANAP ve DYP’nin birleşmesinin ardından aralıksız olarak DP’de görev alan ANAP kökenli yöneticiler, DP İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bıyık, İl Başkan Yardımcısı Aytekin Keleş ve İl Yönetim Kurulu Zekeriya Akgül istifalarını DP Genel Merkez’ine göndererek görevlerinden ve partiden istifa ettiler.

 

KAN UYUŞMAZLIĞI VAR

Siyasete Anavatan Partisi’nin gençlik kollarında başlayan ANAP Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan, birleşmenin ardından DP Trabzon İl Yönetim Kurulu’nda görev alan Zekeriya Akgül, istifa gerekçesini “Genel Merkez ile kan uyuşmazlığı” olarak açıkladı. Türkiye’de en temel demokrasi hareketini başlatan partiden istifa etmek zorunda kalmanın kendileri için üzüntü verici bir durum olduğunu dile getiren Akgül, “Büyük umutlarla gerçekleştirilen bu birleşme, çok kötü yönetilmiş ve partililerimiz hayal kırıklığına uğramıştır. Gerek birleşmeyi gerçekleştiren Cindoruk yönetimi ve gerekse şimdi ki yönetim halka inememiştir. Halk ile siyaset yapma düşüncesinde biri olarak artık DP’de siyaset yapma şansımız kalmadığı için istifa ettik” dedi.

 

HALKA RAĞMEN SİYASET OLMAZ

Birleşmeden önceki ANAP Trabzon İl Yönetim Kurulu’nda görev alan DP Trabzon İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bıyık da DP’de siyaset yapma şanslarının kalmadığı için istifa ettiğini söyledi. Bıyık, “Genel Merkezimizin halka rağmen siyaset yapma anlayışını tüm uğraşmalarımıza rağmen değiştiremedik. Gelinen noktada DP’de olmanın ülkemize katkıdan çok zarar vereceği kanaatine vardık. Bu duygularla istifa ettik” diye konuştu.

 

ÜZGÜNÜZ AMA DOĞRUSU BU

Bıyık ve Akgül gibi siyasete Anavatan Partisi Gençlik Kollarında başlayan ve DP’nin ağır toplarından olan DP İl Başkan Yardımcısı Aytekin Keleş ise, “Çok arzu etmemize rağmen gece gündüz çalışacağımız, kap kapı dolaşıp siyaset yapacağımız halkımıza hizmet edebileceğimiz bir ortam oluşturamadık. Bu ortamın oluşmamasında ana etken genel merkezin tutumudur. Biz “Halka hizmet Hakk’a ibadettir” anlayışı ile siyaset yapanlar olarak istifa etmeyi uygun gördük. Bizim için üzüntü verici bir durum olmakla beraber doğru kararın bu olduğuna eminiz. DP’de çok güzel günlerimiz oldu. Ama nasip böyleymiş” ifadelerini kullandı.

 

DP’deki istifaların önümüzdeki günlerde de devam edebileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset