DP de tepki gösterdi

Demokrat Parti (DP) Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Görkem Murat Çolak, 1915 olaylarına ilişkin olarak başlatılan ''Ermenilerden özür dileme'' kampanyasına tepki gösterdi. Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni meselesinin 1915 olaylarından ibaret olmad

DP de tepki gösterdi

Demokrat Parti (DP) Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Görkem Murat Çolak, 1915 olaylarına ilişkin olarak başlatılan ''Ermenilerden özür dileme'' kampanyasına tepki gösterdi.

Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni meselesinin 1915 olaylarından ibaret olmadığını, bu sürecin 1870 yılından beri devam ettiğini bildirdi.
''Sözüm ona aydınların'' her zaman yaptıkları kişisel ifade özgürlüğünü milli menfaatlerin üzerinde tutmayı benimsedikleri görüşün ilginç olduğunu belirten Çolak, şunları kaydetti:
''Henüz imza kampanyası başlamamışken, 9 Aralık'ta Ermenistan'da neredeyse tüm gazetelerde '300 aydın Türkiye'yi soykırımı tanımaya davet ediyor' manşetleri atıldı. Bu da gösteriyor ki bu kampanya Ermeni lobisinin sözde Türk aydınlarıyla işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Ermeni diasporasının işbirlikçileri değil, yüce Türk milletinin evlatları olan biz DP gençliği olarak, tarihten bugünümüze yaşanan bu sürece objektif bakıyor ve özür dilemiyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset