Doğan'ın mektubunda neler var

Meğer Erdoğan Aydın Doğan'ın mektuplarının bir bölümünü okumuş. Başbakanın açıklamadığı şey... çok gizli devlet sırları çıktı. Asıl bomba satırlar Erdoğan'ın çekmecesinde. Adı açıklanmayan bir Doğan Grubu yöneticisi, mektubun içeriğini fısıldamış Bugün ya

Doğan'ın mektubunda neler var
Meğer Erdoğan Aydın Doğan'ın mektuplarının bir bölümünü okumuş. Başbakanın açıklamadığı şey... çok gizli devlet sırları çıktı. Asıl bomba satırlar Erdoğan'ın çekmecesinde.

Adı açıklanmayan bir Doğan Grubu yöneticisi, mektubun içeriğini fısıldamış Bugün yazarı Erhan Çelik'e. Buna göre mektupta ülkenin gizli anayasası olduğu iddia edilen kırmızı kaplı kitaba dair atıflar bulunuyor.

Kuşkusuz bu mektup daha çok konuşulacağa benziyor. Yazar Erhan Çelik, köşesinden mektupla ilgili kritik ayrıntılar aktarıyor:

"(...)Aydın Doğan, Vatan Gazetesi'ni Alevi cemaatinden bir gruba satmak için pazarlık masasına oturduğunda, görüşmenin yapıldığı salonda yalnızca dört kişi vardı. Ve satış sonuçlanıncaya kadar anlaşmanın duyurulmaması için görüş birliğine varılmıştı. Ancak ben, bu buluşmayı hemen ertesinde yazıp, Vatan Gazetesi'nin Alevi cemaatine satış hazırlığında olduğunu duyurunca, Aydın Bey durumdan rahatsız olup, gazeteye talip olan işadamlarıyla arasına mesafe koydu. Satış da gerçekleşmedi zaten.

Oysa satış bilgisi bana Vatan Gazetesi'ne talip olan işadamlarından gelmemişti. Başbakan'ın söylediği gibi yerin kulağı var. Daha da önemlisi Aydın Bey'in en yakınında ağzında bakla ıslanmayan pek çok kişi mevcut. Doğan Grubu'nun 'Türkiye bizden sorulur' havası içindeki bu yöneticilerinden biri bugünlerde bomba gibi bir iddiayı fısıldıyor sağa sola...

Ona göre Aydın Doğan'ın yazdığı mektubun tümünün açıklanması mümkün değil! Çünkü mektupta ülkenin gizli anayasası olduğu iddia edilen kırmızı kaplı kitaba dair atıflar bulunuyor. Aydın Doğan, aylar öncesinden AKP için kapatma davası açılacağını Başbakan'a bu manidar mektupla bildiriyor ve bazı taleplerinin yerine getirilmesi halinde hükümetle birlikte omuz omuza mücadele edebileceğinin sinyallerini veriyor. Partisine kapatma davası açılacağını ilk kez Aydın Doğan'ın mektubuyla öğrenen Başbakan ise teklifi geri çeviriyor.

Ancak mektupta 'devlet sırrı' mahiyetinde çok gizli bilgilere ilişkin imalar bulunduğundan, Başbakan Aydın Doğan'ın satırlarının tümünü kamuoyuna açıklayamıyor. Ben bu sözleri, Başbakan'ın Aydın Doğan'ın mektubuna değindiği hafta sonu konuşmasından birkaç saat önce duydum.

Başbakan'ın mektuba değinip, içeriğini tam olarak açıklamadığını ve hemen ardından Aydın Doğan'ın Erdoğan'a cevap verirken mektubun yalnızca bir bölümünü kamuoyuyla paylaştığını görünce de dehşete düştüm.

Başbakan'ın açıklayacağım dediği şeyin Aydın Doğan'ın mektubu olduğunu beş gün öncesinden söyleyen Doğan Grubu yöneticisi, şimdi de, mektuplara değinip, açıklanmıyor olmasını kırmızı kaplı kitaba bağlıyordu. Acaba bu iddiası da doğru çıkabilir mi? Cevap basit.

Eğer gerçekten de, ne Başbakan ne de Aydın Bey mektubun tam metnini kamuoyuyla paylaşmazlarsa, o zaman iddia büyük ölçüde doğrulanmış olacak. Bekleyip, göreceğiz!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset