Dinleneceğim Beni Affedin

Yeni kabinedeki "Arınç denklemi" ile ilgili olarak "MGK toplantılarına katılan beş bakanlıktan birinde görev almak istiyor" iddiası ortaya atıldı.Erdoğan, Arınç'ı bu bakanlıklardan birinde değerlendirmek yerine "TİKA, Fak-Fuk-Fon veya vakıflar" ile ilgili

Dinleneceğim Beni Affedin

Yeni kabinedeki "Arınç denklemi" ile ilgili olarak "MGK toplantılarına katılan beş bakanlıktan birinde görev almak istiyor" iddiası ortaya atıldı.

Erdoğan, Arınç'ı bu bakanlıklardan birinde değerlendirmek yerine "TİKA, Fak-Fuk-Fon veya vakıflar" ile ilgili etkin olmayan bir devlet bakanlığına uygun gördü. Bu görevlendirmeyi duyan Arınç da iki gün önce Erdoğan'dan randevu istedi.

Beklenen randevu dün sabah verildi. Erdoğan ve Arınç, son 10 gün içinde üçüncü kez bir araya gelerek, "Kabine kulisi" yaptılar. 40 dakika süren görüşmenin ardından Arınç'ın sürpriz biçimde kabinede yeralmadığı bilgisi dışarı sızdı.


Arınç'ın yakın çevresi, Erdoğan'ın Köşk çıkışında Arınç ile ilgili açıklama yapacağını belirtti. Ancak beklendiği gibi olmadı, Erdoğan açıklama yapamadı. Erdoğan sadece "Kabinede Arınç var mı?"sorusuna, "Açıklayınca görürsünüz" karşılığını verdi.

Erdoğan'ın, Arınç'ın var olduğu bir kabineyi Sezer'in veto etme olasılığına karşın önlem aldığı, Arınç'ın daha sonra yapmayı düşündüğü ve yeni cumhurbaşkanına onaylatacağı mini revizyonda kabineye alacağı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset