Dink davasında itiraz kabul edildi

Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu öne sürülen Trabzon'daki emniyet ve jandarma görevlileri hakkında soruşturma izni vermeyen karara yapılan itirazı kabul etti. Hrant Dirk'in öldürülmesiyle ilgili Trabzon'da görülen davad

Dink davasında itiraz kabul edildi

Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu öne sürülen Trabzon'daki emniyet ve jandarma görevlileri hakkında soruşturma izni vermeyen karara yapılan itirazı kabul etti.

Hrant Dirk'in öldürülmesiyle ilgili Trabzon'da görülen davada Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen polis ve jandarma görevlileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Bunun üzerine Dink ailesinin avukatları, bir üst mahkeme olan Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti. Rize Ağır Ceza Mahkemesi 11 Ocak 2011 tarihinde yaptığı duruşmada itirazı kabul etti ve dosyayı Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararının ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nın iddiaları inceledikten sonra adı geçen kişiler hakkında yargılama kararı verilip verilmemesini kara bağlayacağı bildirildi.

Öte yandan, Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle aralarında dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 asker, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan yargılanmasına da devam ediliyor. Ayrıca Albay Ali Öz hakkında aynı suçlama ile bir başka dava ise Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler