Dicle için geri adım atılmadı

Yüksek Seçim Kurulu, Diyarbakır'dan seçilen bağımsız milletvekili Hatip Dicle için yapılan karar düzeltme talebini oy birliğiyle reddetti.

Dicle için geri adım atılmadı

YSK Başkanı Ali Em, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesine yapılan karar düzeltme talebinin oy birliğiyle reddettiklerini açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesine yapılan karar düzeltme talebinin oy birliğiyle reddettiklerini açıkladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesine yapılan karar düzeltme talebinin oy birliğiyle reddettiklerini açıkladı.

Em, YSK'dan çıkışında Dicle'nin karar düzeltme talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Em, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları kesindir, Anayasa'nın 79. maddesi 298 sayılı yasanın 111. maddesine göre. Ancak biz kararı maddi hata yönünden inceledik yeniden. Ona ilişkin kararımızı verdik. Bu karar Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinde ve Resmi Gazete'de yayımlanacak, isteyen kararı sitede görebilir" dedi. Bir gazetecinin "Talep reddedildi mi?" sorusuna Em, "Tabi" cevabını verdi. Bir başka gazetecinin "MHP Genel Başkanının yazılı bir açıklaması vardı.

YSK'nın özellikle seçim döneminde sınıfta kaldığına yönelik bazı ifadeler vardı. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Ali Em, "Seçim gününü siz de izlediniz. Seçim gayet düzgün ve hukuksal anlamda düzenli bir şekilde seyretti. Kamuoyu bunu zaten gözlemledi. Bu konuda başka söyleyeceğim bir şey yok" yanıtını verdi. Gazetecilerin Dicle hakkında YSK'nın verdiği kararın hükümetin telkinleri doğrultusunda yapıldığına yönelik eleştirilerin anımsatılmasını üzerine Em, "YSK bağımsız bir kurum, kararlarını kendi üyelerinin iradesi ile verir. Hiç kimse telkin ve tavsiyede bulunamaz" ifadesinde bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset