Devlet Bahçeli'nin Suriye korkusu!

Komutanların emeklilik kararını, Avrupa ülkelerinde özerklik turu atan milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli Suriye için uyardı.Bu olayların Türkiye'ye sirayet etmemesi için çok dikkatli olunmasını isteyen Bahçeli, "Acaba Suriye'den

Devlet Bahçeli'nin Suriye korkusu!

Komutanların emeklilik kararını, Avrupa ülkelerinde özerklik turu atan milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli Suriye için uyardı.

Bu olayların Türkiye'ye sirayet etmemesi için çok dikkatli olunmasını isteyen Bahçeli, "Acaba Suriye'den sonra sıra Türkiye'ye mi geldi diye zaman zaman düşünmeden edemiyorum" kaygısını dile getirdi.

AK PARTİ DARBE ÜRÜNÜ
Darbe ve darbeci bir anlayışa bizim onay vermemiz söz konusu değil. Ancak içindeki sorunlu kişileri genele yayarak TSK'nın tümüyle darbeci bir kuruluş olarak gösterilmesi doğru değil. Türkiye'nin darbe ve muhtıra dönemlerinden dersler çıkardığını düşünüyorum. Darbelerin vahim neticelerini hala yaşıyoruz. Hatta AKP'nin bile bir darbe mahsulü olduğu herkesin malumu. Acaba 28 Şubat olmasaydı AKP olur muydu diye sorgulamak lazım.

Yassıada yargılamalarını eleştiren AKP, aynısını kendisi yapıyor ya da zemin hazırlıyor. Geciken adaletin adalet olmayacağını görmek ve idrak etmek gerekiyor. Artık darbe davaları sonuçlanmalı, gerçekler gün ışığına çıkmalıdır.

NORMALLEŞME DİYENLER KENDİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN
En son Genelkurmay Başkanıyla üç kuvvet komutanın emekliliklerini, istemesi de bir devlet krizine neden olmuştur. Dünyanın neresinde olursa olsun, bu ciddi bir krizdir. Bu gelişmeye normalleşme diyenler, kendilerini bir kez daha gözden geçirmelidir. Gizli asker düşmanlığı, bu beyanlarla yeniden vasat bulmuştur.

TSK'nın geleneksel terfi ve atama sürecini bozmak, ordu içindeki dengeleri de zedeleyecektir. Anlaşılıyor ki, AKP hükümetinin hedefinde şimdi de ordu yer alıyor. Komuta kademesi demokratik olgunluk dâhilinde ve millet iradesine saygı göstererek emekli olmayı tercih etti. Bu önemlidir. Çünkü AKP'nin planladığı gerilim ve çatışma ortamı gerçekleşmedi.

İNGİLTERE'YE DEĞİL YUGOSLAVYA'YA GİTSİNLER
Bahçeli bir enstitünün daveti ile Avrupa ülkelerinde çatışmaların nasıl sonlandırıldığı incelemesi yapan AK Parti, CHP ve BDP milletvekillerine tepki gösterdi. Bahçeli şunları söyledi:

"Demokratik özerklik için dışarıdan gerekçe arayışını çok çirkin buluyorum. İngiltere'de nafile turlar atarak, ülkemizin aleyhine bir asrı aşan süredir faaliyet gösterenlerin safında sıralananlara bir de Yugoslavya'ya gitmelerini öneriyorum. Orada bölünmenin nasıl sonuçlara yol açtığını iyi bir şekilde göreceklerdir. Bu ülkenin 6 devlete bölünmesi oluk oluk kanın akmasına neden oldu."

SURİYE'DEN SONRA SIRA TÜRKİYE'DE Mİ?
Bahçeli hükümetin Suriye politikasını da yerden yere vurdu. "Yeni bir uluslararası müdahalenin belirtileri var" diyen Bahçeli şöyle devam etti:
"Hükümet ve Cumhurbaşkanı Suriye'yi eleştiriyor. Ama düne kadar aralarından su sızmıyordu. Başbakan Erdoğan ortak Bakanlar Kurulu toplantısı dahi yaptı. Ama şimdi Esat'la arasına nifak girdi. Çünkü Batı öyle istediği için Başbakan Esat karşıtlığına soyundu.

BOP kapsamında yakın coğrafyaların yeniden tanzimi söz konusu. İşleyen süreç bunu gösteriyor. 15 Marttan beri Suriye'de sular durulmuyor. Kan akıyor. Tunus'tan Suriye'ye kadar olan gelişmeleri iyi anlamak gerekiyor. Bu olayların ülkemize bütünüyle sirayet etmemesi için çok dikkatli ve aklı başında hareket etmek gerektiğine inanıyorum. Acaba Suriye'den sonra sıra Türkiye'ye mi geldi diye zaman zaman düşünmeden edemiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset