Devlet Bahçeli çok sert konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları... - Büyük miletimizin umutlarını, heyecan ve sitemlerini istiklal marşımız satırlarında barındırması bakımından edebi

Devlet Bahçeli çok sert konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine konuştu.
 
İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...
 
- Büyük miletimizin umutlarını, heyecan ve sitemlerini istiklal marşımız satırlarında barındırması bakımından edebi bir dehadır. 
 
- Dün istiklal marşımızını kabulünün yıldönümünü kutladık. Bu tarihi bir kez daha hürmetle hatırladık. 12 Mart 1921 de TBMM'nin muhterem üyeleri tarafından kabul edilişini tekrar anıyoruz ve inançla sahipleniyoruz. 
 
- İlkesiz AKP yönetiminin bu tarihi mesajı layıkıyla anlamasıdır beklentimiz. Hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı'nda anlamını bulan mücadalenin farkına varmak olmalıdır. 
 
- Bu günde millet bekasına yönelik mesajların tamamını istiklal Marşı'mızın derin anlamında bulmak mümkündür. ezelden beri hür yaşamış bir milleti yaklaşık bir asır sonra, yeni bir bağımsızlık mücadelesine yönlendiren ağır şartlar, ülkemizi yönetenler tarafından cumhuriyetin karşısına yeniden çıkartılmıştır.
 
- Hükümet deyim yerindeyse milletimizin kene gibi kanını enmektedir. Dayanma gücüanü eritmektedir. Çatışma ve kvga dinamikleri kök salmakta, tahammül ağır yara almaktadır. 
 
- Milli vicdanlar karşılarına çıkan her engeli yıkmaya kararlı oldukça, Türk milleti daim kalacak ve bir daha İstiklal Marşı yazmaya gerek kalmayacaktır. 
 
- AKP'nnin üzerinde düşünmeden yasalaştırmaya çalıştığı eğitimdeki yeni düzenleme teklifi, çok sorunlu ve sancılı bir sürecinde kapısını aralamıştır. 
 
 
- 4+4+4 yasası görüşülürken komisyonda yaşananlar biz ebunları fazlasıyla göstermiştir. 
 
- AKP'yi alkışlayanlar demokrasi yanlısı, karşısında duranlar ise millet iradesine taş koymaya çalışıanlar olarak gösterilmiştir. 
 
- Nifak siyasetinin paratoneri olarak kullanılan kavram ve kuramlar, kirli siyaseti ve ağır neticelerini saklamaya kafi gelmemiştir. AKP zihniyeti her şeyi kendine göre yorumlamış, ülkemizi korkuların yörüngesine sokmuştur. 
 
- Millet kudretini zaafa düşürmek için suikastler düzenleyen bu kara siyasettir. 
 
- Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti'nin kabadayılığı yozlaşmanın işaretidir.
 
- Eğer eğitim alanındaki bir düzenlemenin yangından mal kaçırırcasına yasalaştırılmaya çalışılırsa bunun adı despotluk olacaktır. AKP bu uygulamalarıyla Alman Nazi yönetimlerine bile taş çıkartmıştır. 
 
- 4+4+4 eğitim sistemi antidemokratik ve meşruiyetten uzak kalmıştır. Herkes hazmetmek zorunda sözleri, zaten AKP'nin nasıl bir zihniyetle yol aldığını sergilemiştir. 
 
- Gayet açıktır ki Türkiye AKP sorununu yaşamaktadır. 
 
- Edebin, hürmetin, insaniyetin bu kadar ayaklar altına alındığı başka bir döneme de rastlanmamıştır. Bir kanun teklifinin görüşülmesi sırasında kürsü işgalleri ve kavgaların yaşanması, vekilller için utanç vericidir. Bu ortama çanak tutan, tahrik eden AKP, bunun için olağanüstü gayret sergilemiştir.
 
- Türkiye'nin yarınları, bu şekilde mi hazırlancak? Bu saldırgan yöntemle mi temellendirelecektir?
Gelcceeğin resmi çekişerek nasıl oluşacak? 
AKP demokratik değerleri sulandırmakta, söz ve fikir ileri sürme özgürlüğünü boğazlamaktadır. Böylesi bir mantıkla hazırlanan eğitim sisteminin kimseye bir yararı olmayacaktır. 
 
- Teklifte imzası bulunan milletvekilleri, önerilerinden gecikmeden vazgeçmeliler.
 
- AKP'nin demokratik vicdanı yaraladığı netleşmiştir. Pazara kadar bitirin talimatı alan milletvekillerin günlerce 4 maddesi görüşülmüş yasanın, 20 maddesinin 20 dakikada oylanması demokrasiyle baağdaşmaz. Zorlamalarla emrivakilerle TBMM Genel Kurulu'na getirilen yasa teklifinin geri çekilmesi ve gerginliğin sonlanması gerekmektedir.
 
- AKP'nin planladığı eğitim sistemi büyük bir krizi tetikleyecektir. Öncelikle müfredat üstünde pedagojik konular üzeride durmak gerekirken, bunlar görmezden gelinmiştir.
 
- AKP'nin amacı milli ve manevi kültüre hakim gençlik yetiştirmek değil, AKP için asıl hedef, körpe dimağları, diri heyecanları parçalamanın ara bir istasyonu haline getirmektir. Bu na da şüphesiz AKP'nin hakkı yoktur gücü de yetmeyecektir. 
 
- Anadil'de eğitim ede yeşil ışık yakılacak. AKP'nin varmak istediği mecra şimdiden belli olmuştur. Yeni eğitim modeli PKK açılımının bir kolu olarak kendisini göstermiştir. Bize göre millilik vasfı iyice aşınan eğitim hayatının, yıkım projesine bağlanması, büyük bir terbiyesizlik örneği olarak anılacaktır.
 
- Adı üstünde milli olması gereken eğitim sistemi, milletimizin ihtiyaçlarını temel alacak, kültür kaynaklarından beslenmelidir. 
 
- Başbakan Erdoğan'ın marazi politikaları milletimizi meşgul etmekte, sonucu olmayan konularda enejimizi israf etmektedir. 
 
- Her bakan değişikliğiyle sözde reformlar başlatan hükümet her şeyi oyuncağa çevirmiştir.
 

- Bunlarla AKP'nin yediği içtiği ayrı gitmemiş, fikir ve eylem birliği içinde olmuşlardır. Şu kadere bakın ki, eski dostlar bir anda düşman kesilmişlerdir. Tıpkı Beşar Esad gibi, erdoğan, malum medya organın da sırt çevirmiştir.

- Başbakan Erdoğan, bizim siyasi rakibimizdir. Biz kendisinin sıhhatli olmasını dileriz. Bu iftiracı yayıncılığın, şımarıklıktan ve küstahlıktan beslendiği bir gerçektir. Daha düne kadar başbakanla kol kola olduklarını da bilmek lazımdır.

- Güvenlik duvarlarımızın aşındırılmasından kastettiğimiz budur. Medyada fitne haberleriyle yer tutmuş bir gazetenin de bir başka önem derecesi yüksek konuyu gündeme getirmiştir. Başbakan erdoğan'ın sağlığı üzerinden yapılan haberlerin, 2 yıllık ömrü kaldı haberleri bizim nezdimizde kyımetsiz haberlerdir. Belirsizliği körüklemek, insan ömrü biçmek ahlaksızlık ve utanmazlıktır.

- Okyanus ötesi kaynaklı yeni bir ihbar dikkatimizi çekmiştir. Her önüne gelenin ispiyonculuk yapmak gibi hevsi gözümüzden kaçmamıştır.

- İçimizdeki mihraklardan ve küresel merkezlerden gelen haberler ısrarla servis edilmektedir. Kimi zaman iktidarı ve muhaleefeti hedef alan haberler bir hayli etkinlik kazanmıştır. Bunlardan en bilineni ise Wikileaks belgeleri olmuştur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset