Devlet Bahçeli çılgına döndü!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Avcılar köyünde okul duvarına ve bazı evlere "Pis Aleviler hepinizi yakacağız." yazısının yanına üç hilal çizilmesine sert tepki gösterdi"MHP'nin zan ve töhme

Devlet Bahçeli çılgına döndü!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Avcılar köyünde okul duvarına ve bazı evlere "Pis Aleviler hepinizi yakacağız." yazısının yanına üç hilal çizilmesine sert tepki gösterdi

"MHP'nin zan ve töhmet altına alınması için üç hilalin kullanılmasının nevirlerini döndürdüğünü" belirten Bahçeli, "Şerefsizce, 'Pis Aleviler hepinizi yakacağız' ibarelerini duvarlara yazıp, altına da partimizin amblemini koymaya yeltenen soyu ve sopu meçhul ahlaksızlar bilsinler ki, ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına muvaffak olamayacaklar." dedi.

TBMM grup toplantısında konuşma yapan Bahçeli, Adıyaman'ın ardından Erzincan'da Alevi vatandaşların evlerine yapılan işaret ve yazılara dikkat çekerek, bunun kirli bir tezgâh olduğunu ifade etti.

Erzincan'da 'Pis Aleviler hepinizi yakacağız' ibarelerini duvarlara yazıp, altına da MHP'nin ambleminin konulduğunu vurgulayan Bahçeli, "Alevi kardeşlerimizle bizi karşı karşıya getirmeye hiçbir faninin gücü de nefesi de Allah'ın izniyle yetmeyecektir. Bu alçaklığın müsebbipleri her kim ya da kimlerse, cesaret kaynağı neyse ve azmettiricileri nerelere gizlenmişse bunların ortaya çıkarılması ve hak ettikleri cezaya çaptırılmaları AKP hükümetinin siyasi namus ve haysiyet borcudur. Sayın Başbakan; kuldan utanmıyorsanız Allah'tan korkun ve bu tezgâhın faillerini bulun ve adalete teslim edin." dedi.

 

Mezhep aidiyeti ve etnik kimlik ekseninde yapılan yığınakların ve cepheleşmelerin çok acı sonuçlara meydan verme riski bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Biz konusu kabus olan bu filmi daha önce defalarca görmüş ve bire bir muhatap olmuş bir tecrübeye sahip siyasi partiyiz. Kahramanmaraş'ta, Çorum'da ve Sivas'ta üzerimize sıçratılmaya çalışılan çamuru hala unutmadık ve unutmaya da niyetli değiliz. Milliyetçi-ülkücü hareketi kanın, gözyaşının ve kavganın tarafı yapmak için sürekli mesai harcayan rezillikleri, kumpasları ve şer kampanyalarını hiç hatırımızdan çıkarmadık. Alevi-Sünni kutuplaşmasından kimlerin istifade ettiğinin, böylesi bir kaosun kimlerin işine yaradığının da farkındayız. Her bulanık devirde ve dönemde; hassasiyetleri kaşıyarak, kalabalıkları ajite ederek ve inançlarımızı tersten yorumlayarak kargaşaya düşmemizi bekleyen şeref ve edep fukaralarını fazlasıyla gördük." açıklamasında bulundu.

"Alevi kardeşlerimiz müsterih olsunlar, biz yanlarındayız." diyen Bahçeli, "Canlarımız, canımız bildiklerimiz rahat olsunlar, biz arkalarındayız. Biz muhabbet bağında birlikte açan gonca gibiyiz. Aşkla semaha açılan aynı vücudun iki eli gibiyiz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler