Densizlik, namertlik, terbiyesizlik!

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’yi terör örgütü Hizbullah’la ilişkilendiren sözlerine cevaben, “Bu terbiyesizliktir, namertliktir, densizliktir. Benim partimi hiç kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez” dedi.“T

Densizlik, namertlik, terbiyesizlik!

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’yi terör örgütü Hizbullah’la ilişkilendiren sözlerine cevaben, “Bu terbiyesizliktir, namertliktir, densizliktir. Benim partimi hiç kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez” dedi.

“TÜRKİYE 2023’e yürüyor, Ankara Ak Parti’de buluşuyor” adıyla düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “AK Parti ve Hizbullah seçim işbirliği yapıyor” iddiasını sert sözlerle yanıtladı. Erdoğan şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri kullanmışsa, bu bir defa genel başkanlığın ötesinde bir yaklaşım tarzıdır. Ve en azından bir terbiyesizliktir. Çünkü bir iddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Ak Parti’yi Hizbullah’la herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendirme gayreti içine girmek bir densizliktir, namertliktir. Bunu açıklamadığı sürece bu namertlik, densizlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bunu bu kadar açık söylüyor, bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partimi hiç kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez.

Gel Erzurum’a kar gör

Çok enteresandır, Anamuhalefet Partisi’nin genel başkanı Erzurum’a gidiyor. Bizimle ilgili ‘Bunlar bereketsiz’ diyor. ‘Bakın kar bile yağmıyor’ diyor. El insaf. Erzurum’a gittin de o dev kış oyunlarıyla ilgili yapılan tesisleri görmedin mi? İnsanın eline, diline durur. 650 trilyon yatırım yaptık. Erzurum kış oyunlarına hazırlanıyor Perşembe günü. Kılıçdaroğlu sende zerre kadar vatanseverlik varsa kış oyunlarının açılışına gel. Kar var mı, yok mu gör.

 

Dolu Hazine ver boşaltırlar

Vatandaşın birisi kalktı, ‘CHP’nin kaybolan o 1 trilyonu ne oldu Sayın Kılıçdaroğlu?’ dedi. Bunlar bu. Bunların Hazine’yi doldurup ellerine verin, inanın hemen arkasından Hazine boşalır. Çünkü geçmişleri böyle. Hep dolu aldılar arkadan boşalttılar. Onun için de benim milletim bunu iyi biliyor. İyi bildiği için de milletim hiçbir zaman bu CHP zihniyetine, bu ülkede tek başına iktidar yolunu açmadı.”

Gitsin bölge halkına sorsun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “ Ak Parti’yi herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir” açıklamasına Atatürk Havalimanı’nda yanıt verdi. Kılıçdaroğlu gazetecilere “Kendisi Başbakan. Gitsin bölge halkına sorsun” dedi. ?

ANKARA

Silahlar unutulmuş

Erdoğan, hurdalıkta bulunan silahlarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “Genelkurmay Başkanımın bana verdiği bilgiye göre tamamen çevrede bulunmuş, geçmişten itibaren, taşınma esnasında bunların orada hurdalık diye ifade ettikleri bölgede bırakılmış olan, bir kısmı unutulmuş olan silahlar. Bunların da zaten çok büyük bir sayıda olmadığı tamamiyle aramalarda veyahutta ele geçirilen silahlar olduğu mahiyetindedir.”

 

İsrail raporu sipariş

İSRAİL’in Mavi Marmara baskınıyla ilgili, askerlerin hukuka uygun davrandığı yönündeki raporunu değerlendiren Erdoğan şöyle konuştu: “Bu sipariş üzerine rapordur. Cenevre’den çıkan raporu gördünüz. Bu olayın uluslararası sularda alçakça, vahşice bir olay olduğu o raporda ifade edildi. Bizler bu işin takipçisiyiz. Benim nezdimde hazırlanan raporun kıymeti harbiyesi yoktur.”

Bomba zannederler

Erdoğan, önceki gün taraftarların Taksim’de gerçekleştirdiği protesto ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Kimler tarafından organize edildi? Bunlara bakın. Böyle grupcukların belli bir siyasi parti tarafından organize edilen bu tür olayların hiçbir zaman bizim futbolseverleri, spor camiasını ilgilendiren bir olay olmadığını gönül rahatlığı ile ifade edebilirim. Onların topu eline verseniz bomba diye karakola götürürler. Ama bunlar karakola da götürme niyetinde değildir, başka yere götürürler.”

Başkan MHP’yi bıraktı

ANKARA’nın Beypazarı ilçesi Belediye Başkanı Cengiz Özalp, MHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçti. Özalp törende yaptığı konuşmada, ilçesine ve ülkesine katkıda bulunmak için Ak Parti’ye katıldığını ifade ederek, “Bunun için Sayın Başbakanımızdan izin istedim. Tevazu gösterdiler, beni de içlerine aldılar. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ak Parti’ye katıldı

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen, “Türkiye 2023’e yürüyor, Ankara Ak Parti’de Buluşuyor” programında partiye katılanlara rozetlerini taktı. Erdoğan partiye katılan dizi oyuncusu Max Bendo’yu da kutlayarak birlikte fotoğraf çektirdi. Kenya doğumlu Bendo, Akasya Durağı, En Son Babalar Duyar gibi dizilerde rol aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset