Denktaş'ın hastanedeki görüntüsü

Denktaş, Türkiye'deki seçimlere ilişkin açıklama da yaptı.24 Mayıs tarihinde beyindeki bir damarının tıkanması sonucu sol tarafı felç olan KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın hastanedeki ilk görüntüleri yayınlandı. Tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniv

Denktaş'ın hastanedeki görüntüsü

Denktaş, Türkiye'deki seçimlere ilişkin açıklama da yaptı.

24 Mayıs tarihinde beyindeki bir damarının tıkanması sonucu sol tarafı felç olan KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın hastanedeki ilk görüntüleri yayınlandı. Tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ndeki odasında ailesi tarafından çekilen görüntüler basınla paylaşıldı. Görüntülerde Denktaş'ın cam kenarındaki koltukta oturması ve yakınlarıyla konuşması yer alıyor.

Konuşmasında Türkiye'deki seçimleri değerlendiren Denktaş, "Türkiye, -Atatürk'ün demokratik laik cumhuriyetinden ılımlı İslam oyununa gelir mi gelmez mi- endişesi, ortadan kalkmış bulunmaktadır" dedi. Bunun büyük bir gelişme olduğunu kaydeden Denktaş, "Atatürk'ün ve milletin gurur ve övünç meselesidir" ifadesini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yüzde 50 oy almasının millete yaptığı hizmetlerin bir takdir ifadesi olduğuna işaret eden Denktaş, halkın AK Parti'ye anayasayı değiştirme yetkisi vermediğini savunarak, halkın böylelikle "ılımlı İslam projesini gömmüş olduğunu" vurguladı. Rauf Denktaş, "Bu da millete büyük bir hizmettir" dedi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, seçimlerde diğer partilerin oy oranlarını artırmasının, Türkiye'de demokrasinin arttığının açık göstergesi olduğunu ifade ederek, tüm parti liderlerini kutladı.

"Bu heyecanlı günleri hastalığım nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde geçirmek zorunda kaldım" diyen Denktaş, "Bu süre içerisinde Türkiye'nin Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sayın Başbakan ile Genel Kurmay Başkanımızın, KKTC Cumhurbaşkanlarının ve KTBK Komutanının, diğer yetkililerin ve kadirşinas halkımızın devamlı surette sağlığımla ilgilenmiş olmaları nedeniyle kendilerine en içten duygularımla teşekkür eder, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset