Deniz Baykal'ı şaşırtan istek!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'a, seçim çalışmalarına devam ettiği memleketi Antalya'da semt pazarında elini sıktığı satıcı, "Yeni parti kur, geleyim" dedi.Deniz Baykal, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da seçim çalışmaların

Deniz Baykal'ı şaşırtan istek!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'a, seçim çalışmalarına devam ettiği memleketi Antalya'da semt pazarında elini sıktığı satıcı, "Yeni parti kur, geleyim" dedi.

Deniz Baykal, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Öğle saatlerinde CHP il binasında Antalya milletvekili adaylarıyla biraraya gelen Baykal, yaklaşık 2 saatlik toplantının ardından merkez Kepez İlçesi'ndeki 'Cumartesi Pazarı'nda seçim çalışmalarını sürdürdü. Baykal, partisinin diğer milletvekili adaylarıyla birlikte ziyaret ettiği pazarda yoğun ilgi gördü. Elini sıkmak isteyen kimseyi kırmadı, herkesle tek tek fotoğraf çektirdi, esnafla sohbet etti.

Baykal, pazarda farklı taleplerle de karşılaştı. Baykal, kendisine "Bizi bırakma" diyerek ilgi gösteren vatandaşlara "Hallederiz hallederiz" diye karşılık verirken, bir diğer esnaf Baykal'a "Yeni parti kur, geleyim" dedi. Gülümseyen Baykal, "Yok, yok" diye geçiştirmeye çalıştı. Devreye giren İl Başkanı Özer Ülken, "Ne yeni partisi canım, CHP var" dedi.

Pazarda çocuklarla da yakından ilgilenen Baykal, kucağına alarak sevdiği ve yüzünü kedi gibi boyanmış bir çocuğa "miyav" sesi çıkartarak kedi taklidi dahi yaptı.

Deniz Baykal, pazar ziyaretinin ardından Kepez'de 'Tunceliler Kahvesi'ne geçti. CHP'nin Tunceli ile büyük bir yakınlığının her dönem olduğunu belerten Baykal, "Şimdi daha farklı bir yakınlık var. Genel Başkan da Tuncelili. Bu da size bir yükümlülük getiriyor" dedi. Antalya'da hızlı bir seçim kampanyasını başlattıklarını belirten Baykal, listenin ön sıralarında kadın adaya yer verilmemesine yönelik Antalya'da yaşayan Tuncelilerden gelen eleştirileri yanıtladı, Antalya'dan kaç milletvekili çıkartacaklarına ilişkin tahmin yaptı.

HEDEF 8 MİLLETVEKİLİ
2009 İl Genel Meclisi seçim sonuçlarıyla milletvekili dağılımı yapılırsa CHP'nin 6, AKP'nin 5, MHP'nin 3 milletvekili çıkartacağını kaydeden Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Bu 2009'daki fotoğraf. Şimdi 2011'deyiz. Bu tablo, inşallah öyle kalmayacak. Gezdiğimiz her yerde görüyoruz öyle kalmadığını. Biraz önce Kepez'de pazar yerini dolaştık. Vatandaş, satıcı herkes ortada. Hiç böyle bir hava yoktu Kepez'de. Aynı şeyi Aksu'da gördük. Elmalı'ya gittik, Elmalı'da gördük. CHP hızla güçleniyor, çok açık, çok net. Geçen seçime göre 6- 5. Şimdi birazcık bir ilerleme 7, 8'i güvence altına alacak."

KATLEDİLEN 7 TİP'LİDEN GÜRSES'İN KIZKARDEŞİ
CHP listesinde 7'nci sırada, 'seçilebilcek yerde' bir kadın adayın bulunduğunu kaydeden CHP eski Lideri Baykal, "Bu sene var. Geliyor. Geliyor. Bırak şimdi 2'yi, 3 'ü. Tayinle değil, kazanacak gelecek. Kazanacak yerde. Geçmiş dönemin anlayışı, geçti. Bu dönem seçilecek yerde bayan arkadaşımız var" diyerek adayları Dr. Sevgi Doğan'ı takdim etti. Dr. Doğan'ın aynı zamanda 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi gencin katledildiği Bahçelievler katliamında öldürülen Hürcan Gürses'in kızkardeşi olduğunu kaydeden Baykal, Bahçelievler katlimanın 'son dönem siyasi hayatın utanç verici ve çok ağır bir katlimanı' olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler