Demokrat Parti'den mesaj

Partisinin 10. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Soylu, "Bizim adımız Demokrat Parti'dir. Biz tarafız. İkircikli davranamayız. Parti kapatmanın karşısındayız. Sonuna kadar siviliz, sonuna kadar demokratız. AKP üzerinden milletin dövülmek istenmesine

Demokrat Parti'den mesaj
Partisinin 10. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Soylu, "Bizim adımız Demokrat Parti'dir. Biz tarafız. İkircikli davranamayız. Parti kapatmanın karşısındayız. Sonuna kadar siviliz, sonuna kadar demokratız. AKP üzerinden milletin dövülmek istenmesine itiraz ediyorum, buna 'Hayır' diyorum, başkaldırıyorum." dedi.

DP lideri, AK Parti'yi de 'milletin oylarına sahip çıkmamakla' suçladı. Başbakan Erdoğan için 'Sürüye kurt getiren beceriksiz çoban' benzetmesini yaptı. 22 Temmuz'da her iki kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatarak, "Bu oyları taşıyamadı, hakkını veremedi, kıymetini bilemedi. AKP samimiyetsiz demokrat. Süklüm püklüm olmuş, bir yerlere yılışma gayreti içinde." ifadelerini kullandı. İktidar partisinin ekonomi politikalarını da eleştiren Soylu, kapatma davasına ise daha şiddetle karşı çıkılmasını istedi. Halkın, siyasete yapılan müdahaleler yüzünden partileri seçimlerde layıkıyla değerlendiremediğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'ne "N'olur kapatmayın da AKP'yi yere sermenin keyfini bize yaşatın." diye seslendi. AK Parti'nin kapatılmasını kurucu iradenin istediği yönündeki değerlendirmelere de şu karşılığı verdi: "Kimmiş bu kurucu irade? Kurucu irade Atatürk'ün bu milletle beraber yaptığı bağımsızlık savaşıdır. Kurucu irade bu milletin ta kendisidir. Kimseyi ikinci sınıf vatandaş olarak göremezsiniz. AKP'nin yaptığı hatalardan dolayı millet iradesine saygısızlık yapmayın."


HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler