Demirtaş'tan yeni parti açıklaması

 Hakkari'den bağımsız milletvekili seçilen Selahattin Demirtaş, blok partisi kurulana kadar bir grup milletvekili olarak Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) geçtiklerini belirterek, ''Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak, Meclis'te 29 kişilik BDP gr

Demirtaş'tan yeni parti açıklaması

 

Hakkari'den bağımsız milletvekili seçilen Selahattin Demirtaş, blok partisi kurulana kadar bir grup milletvekili olarak Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) geçtiklerini belirterek, ''Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak, Meclis'te 29 kişilik BDP grubu kurmayı kararlaştırdık'' dedi.

Demirtaş, BDP Genel Merkezi'nde bazı bağımsız milletvekillerinin katılımıyla yaptıkları toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku olarak milletvekili seçimine girdiklerini ve halkın gösterdiği küçümsenmeyecek destekle önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Bugün blok bileşenleri ile bundan sonraki çalışma stratejilerini gözden geçirdiklerini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

''Önümüzdeki ilk iş olarak ,bu blok hareketinin bir partileşme blok partisi olarak kendisini ifade etmesinin hazırlıklarına başlamış olduk. Bugünkü toplantıda bunu kararlaştırdık. Dolayısıyla en kısa zamanda bir blok partisi olarak hareket edebilecek tüzel kişiliğe haiz bir parti çalışmasına başlamış durumdayız. Bizim açımızdan stratejik bir birliktir bu çalışma. Bu çalışmanın yıllara dayanan bir geçmişi var. Bu seçimde bunun çok önemli bir adımını gerçekleştirmiş olduk. Şimdi bunu partileşmeye doğru götürme kararlılığımızı bir kez daha ifade etmiş olduk. Bunun çalışmaları yarından itibaren somut olarak başlayacak. Umut ediyorum ki en kısa zamanda tüzel kişiliği de olan resmi parti kuruluşu gerçekleşmiş olacak. Bu vesile ile bizler blok partisi kurulana kadar bir grup milletvekili olarak Barış ve Demokrasi Partisine bugün üye olarak geçiş yapmış olduk. Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak Meclis'te 29 kişilik BDP grubu kurmayı kararlaştırdık.''

 

İKİ MİLLETVEKİLİ BLOK DIŞINDA KALDI

 

Demirtaş, blokun içerisinde bulunan iki partinin genel başkanları Şerafettin Elçi ve Levent Tüzel'in bu dönemde BDP grubuna resmi olarak dahil olmayacaklarını, ancak blokun aktif üyesi olarak çalışma yürüteceklerini söyledi. Demirtaş; Elçi ve Tüzel'in aynı zamanda blok partisi kurma çalışmalarını da yürüteceklerini bildirdi.

YASAKLI VEKİLLER DIŞARIDA KALDI

Demirtaş siyasi yasaklı olan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ve Kemal Aktaş'ın yasaklarının bitmemesi nedeniyle grubun resmi üyesi olamadıklarını anlattı; ancak bu kişilerin bütün zeminlerde grupla birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset