Demirtaş'ın dediği o vekiller!

KCK operasyonları kapsamındaki tutuklamalar tartışılırken BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "5 milletvekilinin tutuklanması için çalışma yürütülüyor" iddiasının kaynağı belli oldu.İddia edinilen habere göre ; Demirtaş'ın sözettiği 5 milletvekilinin, h

Demirtaş'ın dediği o vekiller!

KCK operasyonları kapsamındaki tutuklamalar tartışılırken BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "5 milletvekilinin tutuklanması için çalışma yürütülüyor" iddiasının kaynağı belli oldu.

İddia edinilen habere göre ; Demirtaş'ın sözettiği 5 milletvekilinin, haklarında zorla mahkemeye getirme kararı tebliğ edilen Altan Tan, Şerafettin Elçi, Leyla Zana, Ahmet Türk ve Sebahat Tuncel olduğu öğrenildi.

"ZORLA GÖTÜRÜRLERSE KENDİ BİLECEKLERİ İŞ"

Hakkında zorla getirilme kararı bulunan Elçi, yargılanmalarının usulsüzlük olduğunu savunurken, "Ben de bu usulsüzlüğe karşı geldiğim için mahkemeye gitmiyorum. Bu tamamen hâkimin keyfi yorumu. Ama direneceğim. Zorla götürürlerse, kendi bilecekleri iş" dedi

"BENİM TERÖR BAĞIM YOK"

Tan ise, "Anayasanın 14. maddesinin terör örgütü üyelerini kapsadığını" belirterek, "Benim öyle bir bağım yok. Mahkemeye gitmeyeceğim, direneceğim" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler