Demirel şapkasını alıp gelemedi

Sağcısından, solcusuna iktidarıından muhalefetine kadar tüm Türkiye’nin müdahil olduğu tarihi 12 Eylül Davasına, darbelerin en büyük mağduru olan ve 6 defa şapkasını alıp giden Demirel müdahil olamadı.Türkiye'de tarihi bir gün yaşanıyor ve 12 Eylül darbes

Demirel şapkasını alıp gelemedi

Sağcısından, solcusuna iktidarıından muhalefetine kadar tüm Türkiye’nin müdahil olduğu tarihi 12 Eylül Davasına, darbelerin en büyük mağduru olan ve 6 defa şapkasını alıp giden Demirel müdahil olamadı.

Türkiye'de tarihi bir gün yaşanıyor ve 12 Eylül darbesi yargılanıyor. Sağcısından, solcusuna iktidarıından muhalefetine kadar tüm Türkiye’nin müdahil olduğu tarihi 12 Eylül Davasına, darbelerin en büyük mağduru olan ve 6 defa şapkasını alıp giden Demirel müdahil olamadı.

Türkiye'den her kesimin müdahil olduğu davaya sadece bir kişi katılmadı. O da darbelerin en büyük mağduru eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel.

İlk olarak 1971 muhtırası ile şapkasını alıp giden Demirel, sonraki yıllarda 5 defa daha şapkasını alıp gitti. 1980 darbesi arasında 1975-1977, 1977-1978 ve 1979-1980 yıllarında 3 defa koalisyon hükümeti kuran Süleyman Demirel, 12 Eylül darbesinin en büyük mağdurlarından da biri oldu. Bir müddet Zincirbozan askeri tesislerinde tutuklu kalan demirel, 1987'ye kadar 7 sene yasaklı olarak da siyaset dışı kaldı. 

Ancak Demirel, sağcısından solcusuna, muhalefetinden iktidarına kadar tüm Türkiye'nin müdahil olduğu tarihi davada müdahil olamadı. Bu duruma en çok da 12 Eylül davasının sanığı Kenan Evren şaşırdı. Evren, "Benim için Süleyman Demirel'in başvuru yapmaması sürpriz oldu. Şaşırdım" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Demirel'in 12 Eylül davasına müdahil olmamasına, yaşadığı 28 Şubat korkusunun neden olduğu ileri sülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset