Davut Çakır, o projeleri hatırlattı…

"Önceliklerimizi bilerek adım atacağız"

Davut Çakır, o projeleri hatırlattı…

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Davut Çakır, Avrupa’nın en büyük parkı olarak nitelendirilen Maltepe Bölge Parkı’nı hazırlayan ve hizmete sunan ekibin başında yer alan bir isimdi.

Ayrıca Pendik Belediyesi’nde görev aldığı dönemde VİA Port projesi o dönemin en büyük projesiydi ve içinde AVM, kongre merkezleri sosyal donatı alanları ile muazzam bir merkeze dönüştü.Yap İşlet Devret modeliyle hazırladığı proje, 12 yıl sonra Pendik Belediyesi’nin bünyesine geçecek ve böylece Pendik Belediyesi’nin bütçesi kadar geliri elde etmiş olacak. Bu örnekleri vererek yola çıkan Davut Çakır, “Trabzon’a boylar dev projeler kazandıracağım” diyor.

Kentin öncelik sıralamasını belirleyen Çakır,”Trabzon kentinde yapılması gerekenleri öncelik sıralamasında irdelediğimizde alt yapı ve teknik konular önce çıkıyor. Bunları hallettikten sonra ilk 10 yıl ardından bu kentin spor ve turizm kenti olduğunu unutmadan sosyal projelerle bambaşka tarihini de unutturmayan en yaşanılır en güzel kent haline getirmek için uğraş vereceğim” dedi.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü;
“Biz Mahmut Goloğlu’nun da şiirlerinde dediği gibi, “
Selam Trabzonuma!
Dolambaç dolambaç yollarına,
Tel tel kuymağına,
Hamsili kayganasına,
Lazuttan bazlamasına,
Kumuluna, kanzilisine,
Zanosuna,zinosuna, ziziline selam!”
Bu kenti selamlıyor, içimizde nasıl yer ettiğini biliyoruz.
Acısıyla, tatlısıyla, her şeyiyle “Trabzon’un adamıyız” diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset